www.car.cz
 

Před Mosteckým závodem Supersprintu vede prototypy Wolfi Payr
     Vladimír Rožánek


Rakouský pilot Wolfgang Payr, vítěz jedné jízdy brněnského závodu konané při Jarní ceně, prozatím vede nejen divizi 1 silných prototypů, ale dominuje zatím i v průběžném celkovém pořadí. Jeho vůz PRC BMW bychom také měli vidět v Mostě a Brně, kam se za několik týdnů tento seriál přestěhuje.
 
Wolfgang Payr PRC BMW BRNO @ foto Rožánek
 
Dobře si vede také český jezdec divize 1, Michal Dolák s jeho PRC BMW. Ve své divizi 1 je zatím na pěkném čtvrtém místě a kdyby auto vydrželo ještě jednu závodní jízdu na Lauzitzringu, mohl být i třetí. V celkovém pořadí mezi prototypy, kde se hodnotí dohromady obě prototypové divize Supersprint Challenge mu patří 10. místo.
 
V celkovém pořadí mezi prototypy bojuje letos se svým PRC Alfa Romeo Martin Vondrák. Je zatím na 13. místě a ve své divizi 2 Sport Cars Lights, mu patří deváté místo, když se mu moc nevyvedl závod na Salzburgringu a vynechal závod v Dijonu. Své umístění však bude chtít vylepšit před domácími fanoušky v Mostě a Brně, kde trať dobře zná. Divizi 2 Sport Cars Light pak vede Švýcar Burli Stricker se svým PRC Opel.
 
Peter Milavec Lola Audi Turbo F3000 @ foto Holub
 
O jednadvacáté místo v celkovém pořadí prototypů se dělí hned tři čeští závodníci Edita Prášková, Kamila Stará a Michal Pavlík. Ti ovšem zajeli pouze jeden závodní víkend a měli bychom je také na některém z našich autodromů ještě letos zhlédnout.
 
Silnou formulovou divizi 3, kde startují stroje F3000, zatím vede Peter Milavec s Lolou Audi F3000 Turbo, ten ukazoval také záda soupeřům při prvním závodě sezóny v Brně. Avšak tvrdě mu šlape na paty Arnold Wagner s Reynardem Zytek F3000, který vyhrál poslední čtyři jízdy.
 
Divize 4, kde startuje náš Lubomír Glogar s Eufrou F3, zatím má svého favorita v Thomasi Wolfertovi s formulí König. Ten vede také společné pořadí formulových vozů divize 3 a 4.
Náš Lubomír Glogar, jenž se letos zúčastňuje Supersprint Challenge pravidelně je zatím ve své divizi 4 na pěkném 3. místě.
 
Pořadí v divizích Supersprint Challenge před závodem v Mostě
 
Divize 1 Sport Cars
 
Payr Wolfgang AUT – PRC BMW
Gerd Beisel  D - PRC Mugen
Emanuell Pedrazza AUT – PRC Ford
Michal Dolák CZ – PRC BMW
 
Divize 2 Sport Cars Light
 
Stricker Burkhard CH – PRC Opel
Hallau Georg D – PRC Opel
Truffer Pius CH – PRC Opel
 
Divize 3 Formel fahrzeuge
 
Milavec Peter AUT – Lola Audi Turbo F3000
Wagner Arnold D – Reynard Zytek F3000
Monbaron Jean C. CH – Reynard Judd F3000
 
Divize 4 Formel fahrzeuge lights
 
Wolfert Thomas D – formel König
Baierle Marcel D – formel König
Glogar Lubomír CZ – Eufra F3
 
Na všechny příznivce prototypů a formulových vozů teď čeká závod konaný na autodromu v Mostě při Transgas Supersprint Challenge Weekendu, který je na programu 14. – 15. Srpna, na kterém by mohl padnout i rekord v počtu účastníků Supersprint Challenge, protože závodní okruh v Mostě je mezi piloty Supersprintu poměrně oblíbený. Pořadatelé jistě na tento závod chystají nějaké překvapení a těší se na hojnou účast diváků i jezdců.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose