www.car.cz
 

Jan Jelínek na Kopné sedmý, ale ukázal se i jako kaskadér
     7.7.2009 13:01 - tisková zpráva


4x7 a kaskadérské kousky Honzy Jelínka na Kopné Kaskadérská show před diváky a příliš „dlouhá“ ruční brzda – to byly hlavní důvody, proč si na domácím podniku v okolí Slušovic dojela posádka Autoline Rally Teamu letos už počtvrté za sebou pro sedmé místo. Členové Autoline Rally Teamu si po roce opět nenechali ujít dost možná nejhezčí a nejpopulárnější jednodenní soutěž u nás, kterou je vyhlášený Rallysprint Kopná.

Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou se letos účastní především „velkého mistráku“, ovšem domácí Kopnou zařadili do svého programu velmi rádi. „Vzhledem k tomu, že nešlo o body a umístění ve sprintech, jsme měli poměrně jednoduchý cíl. Využít krásnou soutěž jako trénink před Barumkou, zároveň se trochu ukázat domácím divákům a partnerům, no a kdyby to v tvrdé konkurenci vyšlo, třeba zajet nějaký ten slušný výsledek,“ popisuje plány před soutěží zlínský pilot červeného Lanceru Evo IX.

„První dvě erzety to klapalo docela dobře, byli jsme nejrychlejší devítka, ale pak jsem se chtěl trochu ukázat před známými a hlavním partnerem. Věděl jsem, že budou na komentovaném diváckém místě nahoře nad Podkopnou Lhotou. Tak jsem to vzal přes ručku, jenže auto se neutrhlo jak jsem čekal a navíc šlo v zatáčce až moc dovnitř. Nakoplo nás to o břeh a už jsme se vezli po dvou kolech směrem na diváky. Naštěstí tam bylo volné místo, tak jsem to mohl stočit víc doprava a položili jsme se zpátky na zem.

Ztratil jsem tam dost času, ale dopadlo to nakonec dobře a bouda z toho nebyla. Asi bych se touto cestou ještě mohl omluvit našemu hlavnímu partnerovi za „drobnou srdeční příhodu“ s tím, že příště už tu reklamu na podvozek auta určitě nalepíme,“ dodává s širokým úsměvem Honza Jelínek.

„Po této chybě jsme spadli na osmé místo a v další sekci jsme se chtěli vrátit do souboje s enky. Jenže to by se k nám nesměla dostat informace, že známí a partneři budou tentokrát na zádveřické erzetě u vyhlášeného stromu. Tak jsem to tam vzal přes ručku, jenže tentokrát se to utrhlo až moc a skončili jsme přetočení. Dlouho jsem nemohl zařadit zpátečku a nakonec z toho byla další velká ztráta,“ popisuje Honza druhou a poslední vážnější chvilku v průběhu sprintrally.

„V dalším průběhu už přede mnou všichni záměrně tajili, na které místo půjdou. A všechno bylo v pořádku. Žádnou jinou větší chybu jsem neudělal, drželi jsme standardní tempo až do cíle,“ říká Honza Jelínek. „A že z toho nakonec byla sedmá příčka, to už mě, Mirka ani nikoho v týmu absolutně nemohlo po těch předchozích třech sedmých místech překvapit. Jestli to takhle půjde dál, bylo by to super, protože před námi je Barum rally a tam by bylo sedmé místo docela bomba,“ komentuje jinak velmi solidní umístění pilot ze Zlína.

Nebýt těch dvou chyb, mohli bychom na tom být lépe – ale i tak jsme si letošní Kopnou užili se vším všudy a myslím, že právem patří k nejlepším sprintům u nás. Diváků přišla spousta, erzety jako vždy krásné, počasí vyšlo skoro až neuvěřitelně… co víc si přát. Velké díky samozřejmě patří celému týmu i APIDu Mirka Jandíka za přípravu auta, a také našim partnerům za podporu i přímo na trati.

Kopná je tedy za námi a Autoline Rally Team se začíná pomalu chystat na vrchol sezony v podobě legendární Barum Rally Zlín, která vypukne 21.srpna 2009.

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 09 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose