www.car.cz
 

Více než devadesát posádek na startu sobotní Horácké rallye 2009
     13.7.2009 00:05 - Pavel Jelínek


Více než devadesát posádek se přihlásilo ke startu na Horáckou rallye, do jejíhož startu zbývá právě týden. Pro fandy je jistě velmi zajímavé, že hned čtyři posádky pojedou s vozy WRC, další dvě pak s nastupující generací speciálů S 2000. Z 93 posádek pak je devět historických, přičemž trať sprintu nabídne rovných deset RZ.

Nejkratší z nich bude ta, která patří k nejznámšjším, městka erzeta přímo v Třebíči, o které je známo, že se na ní nedá téměř nic získat, ale dá se zde hodně ztratit....Pořadatelé připravili i tři nové erzety, i když ony nejsou zase až tak úplně nové. Znají je totiž fandové, kteří navštívili závody historiků v letech minulých a kde se osvědčily. Především se pak dvě RZ pojedou na dohled Třeště a Telče.

"Připravujeme novinku na diváckých místech. Pořadatelé budou vybaveni megafony a diváci by tak jejich pokyny měli lépe slyšet," podotýká ředitel soutěže Miloš Morávek.

Mezi tradiční partnery akce patří Jaderná elektrárna Dukovany a ČEZ a za zmínku stojí, že díky tomu u trati budou k vidění i třeba elektromobily, kterých zde má být zhruba desítka. Pohled do startovních listin slibuje zajímavé boje i podívanou.

Přihlášena je řada kvalitních posádek, ale i třeba dva začínající mladíčci - Jiří Skula, dřívější pilot okruhových gétéček, či slušovický Tomáš Kašpárek. Toho čeká premiéra za volantem.

 

Přihlášené posádky zde

Harmonogram zde


 
 
Fotogalerie:   Ruská rallye 2009 v cíli, ofic. foto IRC

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose