www.car.cz
 

F1: David Vršecký by si vsadil na Kimiho.
     14.7.2009 17:01 - tisková zpráva


David věří Kimimu!

Má větší šanci uspět Kimi Räikkönen v závodech rallye, nebo pětinásobný světový šampión Sébastian Loeb v závodě Formule 1? Mistr Evropy v závodech tahačů by si vsadil na Kimiho.

David tak reaguje na informace z médií. Podle nich je jisté, že se na konci července a začátku srpna představí mistr světa závodů Formule 1 z roku 2007 za volantem vozu Fiat Abarth Grande Punto ve Finské rallye. Naopak jméno Sébastiana Loeba je stále častěji skloňováno v souvislosti s možnou účastí v týmu Formule 1 Toro Rosso.

"Podobná konfrontace je mediálně a marketingově mimořádně zajímavá. V obou případech se jedná o jezdce na hranici geniality. Větší šance uspět v disciplíně toho druhého má ale podle mého názoru Kimi," tvrdí Vršecký, který svůj názor podporuje argumenty. "Existují případy řady jezdců, kteří měli úspěchy v nižších formulích, aby po přechodu k F1 zjistili, že se jedná o závody, které jsou úplně někde jinde. Kromě toho Kimi je Fin, kteří mají pro rallye správnou genetickou výbavu a má za sebou nějaké závody. Soutěž si hezky užije. Pro Loeba bude na okruhu všechno nové. Není zvyklý prodírat se startovním polem."

Vršeckého víru v Räikkönena nenarušil ani fakt, že při svém prvním testování monopostu Red Bull skončil Loeb osmý z patnácti jezdců, za nejrychlejším zaostal o 1.8 sekundy. "Samozřejmě, že Loeb je mimořádný závodník. Jsem si jist, že pokud by dostal větší prostor k testování, ztrácel by na nejrychlejší jezdce možná půl sekundy na kolo. Pak by ale zjistil, že je na svém maximu a rychlejší už to nebude."

Buggyra



 
 
Fotogalerie:   ADAC GT Masters na Lausitzringu 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose