www.car.cz
 

Do Mostu se opět chystají motocykly na vysoké úrovni
     tisková zpráva


Motocykly do třetice v severočeském MOSTĚ a na vysoké úrovni.
 
 
Hned třikrát se letos během července na závodní dráze mosteckého Autodromu Duhové Energie divákům představují silniční motocykly. Dva z podniků, republikové a evropské mistrovství,  už proběhly. Třetí se teprve chystá a půjde pravděpodobně o jednu z nejkvalitnějších podívaných, jakou příznivci jedné stopy v  Mostě letos spatří.
 
Ve dnech 30.7. - 1.8.  se zde totiž  koná nejen další podnik Mistrovství ČR s vloženým republikovým přeborem, ale hlavně pátý podnik z celkem osmidílného šampionátu s názvem Alpe Adria. Ten se jezdí pod záštitou Evropské motocyklové unie (UEM) na okruzích ve čtyřech zemích a účastní se ho především jezdci z jižní Evropy.  Startovní listiny všech kubatur a skupin včetně kategorie superbike a navíc i klasiků a veteránů zahrnují celkem bezmála tři stovky jezdců. "
 
Protože se jedná o velice prestižní šampionát, účastní se ho skutečně špičkoví závodníci z Itálie, Rakouska, Slovinska, Maďarska, Slovenska i České republiky, takže jejich přítomnost bude zárukou skutečně vysoce kvalitního setkání," slíbil sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner, který je za Federaci motocyklového sportu při Autoklubu České republiky i členem komise silničních závodů motocyklů UEM. "Návštěvníci tohoto podniku se mohou těšit i na velké množství českých závodníků.
 
Ti se Alpe Adria Mistrovství účastní jako šampionátu, v němž mají možnost změřit síly se skutečně kvalitní konkurencí. Ve stopětadvacítkách jsou to například Lukáš Rážek, Václav Bittman, Michal Březina, či nadějná Markéta Janáková. Ve čtvrtlitrech Michal Filla a Jiří Čížek. Pavel Ouda, Jiří Fejta a Marek Hettych v šestistovkách Supersport a Pavel Svoboda, Kamil Prager a Miloš Čihák v kategorii Superbike," vypočítával Ittner.
 
Jako obvykle budou pátek a sobota věnovány především tréninkovým jízdám. Zatímco v pátek půjde o volné tréninky, v sobotu už budou jezdci v kvalifikacích bojovat o postavení na startovním roštu. V neděli po ránu  pojedou účastníci všech kubatur zahřívací jízdy, warm upy a hned po nich, od půl jedenácté dopoledne začíná první závod.
(16.7. 2004)
 
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose