www.car.cz
 

DTM 2009: Tomáš Kostka odjíždí do Zandvooru s velkým očekáváním
     15.7.2009 13:21 - tisková zpráva


Kostka míří na holandskou pláž a těší se 

 

Most, 14.7. 2009

 

Tomáš Kostka po smolné havárii na Norisringu nabral psychické a fyzické síly a těší se na pokračování DTM na okruhu Zandvoort v Holandsku. Po městském okruhu v Norinberku půjde konečně o klasickou závodní trať se vším, co k tomu patří. Její profil navíc pilotu KOLLES Futurecom-BRT velice vyhovuje a na břeh moře tak odjíždí s velkým očekáváním.

 

Tomáš holandský okruh velice dobře poznal, když zde jel s formulí v seriálu A1 GP a okamžitě mu padl do oka. „Je technický a to mám rád. Navíc tu jsou některé hodně rychlé zatáčky, což je taky moje. Myslím, že tu budeme mít hodně šancí uspět proti nejpomalejším ročním autům. Specifikem je tam plno písku a taky vítr od moře,“ řekl před odjezdem na sever.

 

Před několika dny se vrátil z týmových dílen, kde se ladily poslední detaily na sedačce v kokpitu, což je pro speciál DTM jedna z klíčových podmínek pilotovy jezdecké pohody.

 

Auto je po ráně z Norisringu zcela v pořádku, kompletně repasované a vyladěné. Kontrolou v Ingolstadtu prošel i motor a vykazuje plnou kondici. Tu vykazuju ostatně taky, protože jsem v posledních týdnech taky nezahálel, ale pracoval jsem na fyzičce,“ líčil Tomáš.

 

Nadcházející závodní víkend rozebral ještě z pohledu čísel a z hlavy vypočítával co jej bude v neděli čekat. „Zandvoort měří 4 kilometry a 307 metrů,  což bude obnášet 41 kol. Hodně bude záležet opět na taktice kvalifikací i samotného závodu a hodně může změnit proměnlivé počasí. Loňský traťový rekord tam drží Tom Kristensen na Audi a má hodnotu minuta a necelých 34 sekund.

 

Vůbec si myslím, že po dvou neúspěšných víkendech, kdy vyhrály mercedesy, jsme teď na řadě zase my se čtyřmi spojenými kruhy. Holandský okruh mi opravdu hodně sedí a už se nemůžu dočkat pátečního roll-outu,“ dodal Kostka.

 

 

 

odkazy:

http://www.dtm.com/

http://www.futurecom-tme.com/

http://www.circuit-zandvoort.nl

 

 

PR

BRT


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose