www.car.cz
 

Áčka hodnotí první letošní pololetí. Velmi úspěšné
     tisková zpráva


 
Obchodní výsledky AAA AUTO – hodnocení prvního pololetí 2004
 
První pololetí roku 2004 bylo pro společnost AAA AUTO a.s. velmi úspěšné. Ukázalo se tak, že ani přechodná nejistota, vyvolaná vstupem ČR do EU, neodradila zákazníky od významnější investice, jakou je koupě automobilu. Naopak právě již květnu tohoto roku byla v autocentrech AAA AUTO opakovaně překonána hranice 1000 prodaných vozů týdně. Společnost AAA AUTO se také zařadila mezi nejvýznamnějších 100 společností v ČR, když v žebříčku Czech Top 100 obsadila 68. místo.
 
AAA AUTO dosáhlo v tomto období počtu 22 748 prodaných vozů, což je o 2 % více, než za stejné období loňského roku. Tento výsledek je pozoruhodný zejména v porovnání s prodejem nových osobních automobilů, který za dané období poklesl o 11,78 % (oficiální údaje SAP). Předpokládaný celkový prodej společnosti AAA AUTO za rok 2004 je odhadován na 46 000 vozů. Obrat společnosti za první pololetí dosáhl 3,607 miliardy Kč. „Tyto výsledky jsou pozitivním signálem pro další expanzi společnosti, která v nejbližších měsících začne působit na Slovensku“ říká Anthony James Denny, předseda představenstva AAA AUTO.
 
První pololetí roku 2004 přineslo ovšem i negativní trend na trhu s ojetými vozy: „S obavami sledujeme, jak jsou našim výkupním oddělením od května nabízeny velmi nekvalitní individuálně dovážené vozy. Vzhledem k tomu, že my je odmítáme, jsou pravděpodobně prodávány v menších bazarech nebo přes inzerát,“ říká Anthony James Denny. „Zaznamenáváme naopak zvyšující se poptávku po ojetých vozech do 4 let stáří, nebouraných, s jasným původem, nízkým počtem najetých km, s dobrou výbavou a servisní knížkou. Tuto situaci řešíme úspěšně i díky v dubnu otevřené pobočce v nizozemském Utrechtu. Ta plní také funkci výkupní centrály a tím i stálého zdroje takových vozů ze západní Evropy,“  dodává. 
 
 

Magdaléna Drsová
Tisková mluvčí
AAA AUTO a. s.
 
--------------------------------------
Společnost AAA AUTO a.s. je největším prodejcem použitých vozů ve střední Evropě (43012 prodaných vozů za rok 2003, obrat 7 miliard, 1550 zaměstnanců) a patří mezi stovku největších firem v ČR. V letošním roce společnost vstoupí na trh i s prodejem nových vozů. V souvislosti s touto změnou a snahou zprůhlednit vlastní působení na trhu došlo ke změně názvu společnosti z AUTOMOBILE GROUP a.s. na AAA AUTO a.s.

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose