www.car.cz
 

IFM na Hungaroringu : Osmý Erik Janiš v neděli z pole position, Rossi opět výborně !
     25.7.2009 13:04 - tisková zpráva


V rámci doprovodného programu Velké ceny Maďarska formule 1 se v sobotu na okruhu Hungaroring uskutečnil devátý závod sezony International Formula Master. Z úspěchu v podobě třetího místa se radovala česká stáj ISR. Potřetí z pěti startů v barvách české stáje se na stupně vítězů prosadil Američan Alexander Rossi.

Spokojený může být i český jezdec Erik Janiš, který dnes obsadil bodované osmé místo a do zítřejšího závodu navíc odstartuje z pole position.

Sedmnáctiletý Američan Rossi dnes na Hungaroringu zkompletoval svou sbírku pódiových umístění v rámci IFM. Při svém prvním startu pod hlavičkou ISR se na konci června na Masarykově okruhu v Brně zasloužil o premiérový triumf českého týmu v International Formula Master, před týdnem v Brands Hatch v nedělní jízdě vybojoval druhou příčku a z Maďarska si odveze pohár za třetí místo.

Erik Janiš dnes do závodu startoval jako osmý. V úvodu sváděl zajímavý souboj se Sergejem Afanasijevem, který zvolil tvrdou defenzivní taktiku a udržel českého jezdce za svými zády. Olomoucký závodník nakonec v sobotu dojel na osmém místě. Do druhého víkendového závodu ale prvních osm jezdců startuje v opačném pořadí, což znamená, že se Erik poprvé v IFM postaví na první pozici na startovním roštu.

Erik Janiš: „Start se mi povedl, do druhé zatáčky jsem bojoval, pak ale přede mnou Afanasijev prudce zabrzdil a já musel mimo trať. Snažil jsem se s ním bojovat i v dalším průběhu, ale neustále mě blokoval a zavíral. Následně trochu přestalo fungovat auto, bylo znovu přetáčivé.

Ze začátku jsem byl rychlejší než Rus, ale pak už to nešlo. Brzdy byly lepší než v páteční kvalifikaci, ale stále to ještě nebylo stoprocentní. Zítra odstartuji z pole position a asi jako jediný pojedu na nových pneumatikách, protože jsem v kvalifikaci jednu sadu ušetřil. To by mohla být výhoda.“

Desátý závod sezony startuje na okruhu ležícím nedaleko od maďarského hlavního města Budapešti v neděli 26. července v 8:15 hod. 

Kompletní výsledky sobotního závodu naleznete ZDE
KALENDÁŘ INTERNATIONAL FORMULA MASTER 2009

16/05-17/05 Pau (WTCC)
30/05-31/05 Valencia (WTCC)
20/06-21/06 Brno (WTCC)
18/07-19/07 Brands Hatch (WTCC)
25/07-26/07 Hungaroring (F1)
29/08-30/08 Spa (F1)
05/09-06/09 Oschersleben (WTCC)
19/09-20/09 Imola (WTCC)

 


UŽITEČNÉ ODKAZY

 Oficiální internetové stránky týmu ISR:  www.isr-racing.cz
 Oficiální internetové stránky Erika Janiše  www.erik-janis.cz
 Oficiální internetové stránky Alexandera Rossiho  www.alexanderrossi.com
 Oficiální internetové stránky šampionátu  www.formulamaster.net
 Oficiální internetové stránky okruhu  www.brands-hatch.com

 
BPA

 


 
 
Fotogalerie:   IFM 2009 v Brands Hatch a český tým ISR, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose