www.car.cz
 

WSBK - Brno - Češi se v sobotu neztratili.
     25.7.2009 20:46 - Jirka Navrkal


Nejen v nejprestižnější kategorii Superbíke jsou  zastoupení čeští jezdci ale i v dalších kategoriích seriálu WSBK jim můžete zítra držet palce. Nejlepším českým jezdcem , který si vybojoval nejlepši pozici pro zítřejší závod, je brněnský Odra Ježek , který si pátým nejlepším časem vypojoval druhou řadu na startovním roštu pro závod Superstock 1000.

 

Superstock 1000

     Z 35 jezdců závodu mistrovství světa této třídy se na start zítřejšího závodu postaví na pole pozition Belgičan Xavier Simon z Ducati Xerox Junior Team startující na motocyklu Ducati 1098R. Velice úspěšně si v tréninkovém programu vedl i jediný český zástupce, Ondřej Ježek.

Dvacetiletému brněnskému jezdci se vydaříl úvodní volný trénink, kde skončil na čtvrtém místě, ve druhém pak zajel až třináctý čas. Vše si ale vynahradil v nejdůležitějším, kvalifikačním tréninku, kde dosáhl  pátý čas a zítra ho uvidíme startovat ze druhé řady.

Výsledky : ZDE

Supersport

     Tři jezdce má v této třídě Česká republika. Bohužel se jim nedařilo jak by si určitě představovali. Nejlepší z nich byl Patrik Vostárek z týmu Intermoto Czech, který na Hondě SBR600 RR umístil na dvacáté druhé pozici. Jeho italskému kolegovi Massimu Roccolimu se v tomto českém týmu vedlo daleko lépe neboť skončil desátý.

Matěj Smrž z týmu MS Racing, startující s motocyklem Triumph Daytona 675, dojel třiadvacátý a dvacáté deváté místo obsadil třetí jezdec týmu Intermoto Czech Jiří Brož. Tuto třídu zcela opanoval anglický jezdec Cal Crutchlow na Yamaze YZF R6 z Yamaha World Supersport Teamu, který byl nejrychlejší v obou volných trénincích a vyhrál i kvalifikační trénink.

Výsledky : ZDE

Superstock 600

       Závod evropského šampionátu bude mít zítra na startu třiadvacet jezdců. Nejrychlejším z nich byl belgický jezdec Vincent Lonbois, startující v MTM Racing Teamu na motocyklu Yamaha YZF R6.

Z pěkného desátého místa na startovacím roštu odjede Michal Salač z MS Racing CZ, startující na motocyklu stejné značky jako nejrychlejší jezdec.Druhé zastoupení budeme mít v jezdci týmu Intermoto Czech, Davidu Látrovi na Hondě CBR600RR, který se umístil na dvacátém prvním místě.

Výsledky : ZDE

 

Časový harmonogram : ZDE

Oficiální stránky seriálu : www.worldsbk.com

Stránky Masarykova okruhu : www.czechgp.com

 

 

Pro www.car.cz : Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   KL Intermoto při WSBK 2009 v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose