www.car.cz
 

FIA GT4: Skvělá stíhačka Vladimíra Hladíka po kolizi a pátá příčka ve Spa
     26.7.2009 23:16 - tisková zpráva


Skvělá stíhačka Vladimíra Hladíka v pátečním Spa

Podruhé v kariéře si brněnský automobilový závodník Vladimír Hladík vyzkoušel krásný okruh v belgickém lázeňském městečku Spa. Po loňském Clio cupu tam v pátek a v sobotu zabodoval v Evropském poháru GT 4 v vozem Aston Martin V8 Vantage.

Hladík neabsolvuje všechny závody tohoto seriálu, ale vždy, když nastoupil, tak se dokázal dostat mezi desítku nejlepších. Pátečního pátého místa ve Spa si však považuje daleko nejvíc ze všech letošních umístění, protože mu předcházely velké technické potíže.

„Je to tak. Po tom, co jsme všechno museli v přípravě absolvovat jsem takové umístění vůbec nečekal. Navíc páteční závod byl doslova skvělý. Po kolizi na startu s jedním maseratti jsem spadl na poslední místo. Ale pak mně to jelo fantasticky, byla to nádherná stíhačka, kterou jsem si opravdu užíval,“ vyznal se Hladík.

Na páteční „exhibici“ navázal v sobotu solidním osmým místem. „Už to nebylo tak dobré jako v pátek. Zaváhal jsem na startu a ztrátu se mně moc nedařilo dotahovat, ale jsou to body do celkového pořadí, a také splněný můj osobní cíl, kterým je dojet všechny závody minimálně do desátého místa,“ řekl Hladík.

Celkově Hladík hodnotí svůj belgický „lázeňský“ pobyt jako vydařený. „Ve Spa je nádherná trať, byly to výborné a zároveň i náročné závody, protože počasí bylo úplně šílené. Šestkrát denně pršelo, nebylo jednoduché zvolil správné obutí. Jsem rád, že to nakonec vyšlo a pátečního pátého místa si opravdu vysoko cením. V seriálu pojedu ještě dva závody, nejbližší v belgickém Zolderu. a samozřejmě bych to v celkovém pořadí chtěl dotáhnout co nejvýše.“ zdůraznil brněnský jezdec.

Nejbližším podnikem, který ho čeká bude ovšem další díl seriálu mistrovství republiky ve vytrvalostních závodech. Pojede se o druhém srpnovém víkendu v Mostě a Hladík bude z prvního místa odrážet ataky jezdců za ním. „V domácím šampionátu máme nejvyšší cíle. V Mostu bychom samozřejmě chtěli vyhrát, ale to naši soupeři určitě také,“ dodal Hladík.


Zdeněk Vlach


 
 
Fotogalerie:   Mostecké ME superkart 2009 a další závody - D4 i formule

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose