www.car.cz
 

Janákovy ambice na maďarském Hungaroringu původně sahaly daleko výše
     26.7.2009 23:19 - tisková zpráva


Porsche Supercup
Budapešť, 25. 7. 2009

Jiří Janák v Maďarsku osmý
„To je třetí závod v řade, který jsem si fakticky zkazil na startu. Nevím proč se mi pokaždé podaří prohrabat kola, i když dodržuji všechna běžná pravidla. Každopádně mě to ale pořádně štve a rozhodně s tím musím něco udělat,“ nechal se po dnešním závodě slyšet Jiří Janák.

Do maďarského klání nastupoval s odhodláním zajet perfektní výsledek a 7. pozice na roštu dávala reálný předpoklad, že by se jeho cíl mohl stát skutečností.

Janák však, tak jako na Nűrburgringu a v Zandvoortu, ani na Hungaroringu neodstartoval dobře. „Opět mi zahrabala kola a já ztratil dvě pozice. V první zatáčce jsem pak měl kontakt ani nevím přesně s kým a propadl jsem se o další tři místa. Dohánět pak tuto ztrátu bylo těžké, i když auto fungovalo perfektně. Ale je to jen moje vina. Prostě jsem si další závod zkazil na startu a v první zatáčce,“ kroutil hlavou sám nad sebou Jirka Janák.

Jeho stíhací jízda pak přinesla posun o několik míst. Pohled na časy, jenž zajížděl v dalších kolech, by byl za jiných okolností velice uspokojivý, ale Janákovi v této bitvě mnoho radosti nepřinesl. Konečné 8. místo s body za 7. sice nejsou špatné, jeho ambice však původně sahaly daleko výše.

„Zřejmě se nevyhnu tomu, že si starty budu muset před dalším závodem natrénovat. Není možné, abych po letech závodění ztroskotával na startu,“ odhaluje svoje plány právník z Ústí nad Orlicí. Tento svůj záměr bude muset Jirka zřejmě zrealizovat co nejdříve, protože už příští víkend ho čeká závod Porsche Carrera Cupu v Oscherslebenu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche v Zandvoortu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose