www.car.cz
 

IFM 2009: Josef Král na maďarském Hungaroringu vedle F1 pozlacen !!!
     28.7.2009 17:41 - tisková zpráva


KRÁL V MAĎARSKU TRIUMFOVAL VE SPOLEČNOSTI F1

Hungaroring, 26.7. 2009

Formulový pilot Josef Král na maďarském Hungaroringu výtečně zabodoval při pokračování seriálu International Formula Master. Po vítězství v kvalifikaci dokázal v sobotním prvním závodě letos poprvé vyhrát. V neděli jej po startu z osmého místa v postupu vpřed bohužel zastavily technické problémy s řazením.

V celkovém bodování IFM se každopádně posunul na druhé místo.

Maďarský víkend měl zvláštní příchuť v tom, že se jel jako součást světového šampionátu vozů F1 a Král si páteční triumf v měřeném tréninku i následné vítězství náležitě vychutnával. „Určitě jsem si pro letošní první vítězství v seriálu nemohl najít vhodnější termín. Bylo to super,“ pochvaloval si Josef. „Je pravda, že trať byla od ef jedniček hodně nagumovaná a rozdíl v adhezi ve stopě a mimo stopu byl veliký. Stačilo jet deset centimetrů vedle a auto se v zatáčce chovalo úplně jinak,“ dodal ještě.

Sobotní závod se pak odehrával podle jasného scénáře. Start z Pole Position Josefovi vyšel výborně a pak už jen šlo o obvyklou jízdu na hraně a pochopitelně bez zbytečných chyb. Maďarský okruh nenabízí příliš možností k předjíždění. Stabilními časy Král po celých sedmnáct kol držel svou první pozici a v cíli nadělil druhému Fabio Leimerovi přes čtyři sekundy. „Auto fungovalo výborně a po počátečních malých problémech s brzdami se jeho kondice jakoby zlepšovala. V neděli budu startovat osmý a docela se na to těším. Bude to příležitost ke krásnému závodění,“ nechal se v sobotu slyšet jezdec.

Start z osmého místa Královi opět vyšel na jedničku a podařilo se mu uniknout i nepěkné skrumáži, která se ještě na cílové rovince semlela těsně za ním. Auto se po zahřátí opět začalo chovat výborně a pilot postupoval startovním polem kupředu. „Jel jsem už čtvrtý a chystal jsem se na další postup dopředu. Jelo mi to opravdu rychleji, než ostatním. Jenomže v devátém kole zničehonic odešla hydraulika řazení. Měl jsem tam pětku a nešlo s tím dělat vůbec nic, takže jsem musel předčasně do boxů a závod pro mě skončil,“ postěžoval si Josef.

Jeho sobotní výkon každopádně přinesl další významný bodový příděl, kterým se po pátém podniku sezóny dostal se čtyřiceti body na průběžné druhé místo. Přesně za měsíc, poslední srpnový víkend, pokračuje International Formula Master v belgickém Spa, kde bude opět startovat ve společnosti královské kategorie F1.




odkazy:
http://www.formulamaster.net/  
http://www.josefkral.com

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 - formule Master a Josef Král objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose