www.car.cz
 

Martin Semerád se připravuje na místě činu na Finsko 2009
     28.7.2009 22:03 - tisková zpráva


Sherlog junior testoval ve Finsku

 

Martin Semerád se v těchto dnech připravuje na další start v Mistrovství světa Finskou Rally.

 

Sherlog Racing Team Josefa Semeráda už pomalu oschl z propršelé Horácké Rally, i když škarohlíd by mohl poznamenat, že se vlastně ani namočit nestihl. Ano, už na druhé rychlostní zkoušce, která byla prvním měřeným testem, skončilo snažení Josefa Semeráda a Romana Niemetze. Na jejich Mitsubishi Lancer EVO IX se doslova pár set metrů po startu odporoučela poloosa a bylo po závodění.

 

Rozhodně jsme si závodění v Třebíči malovali v lepších barvách. Bohužel soutěžácké štěstí tentokrát stálo proti nám. V šampionátu jsme ztratili už tak velké množství bodů, že je pro nás celkový pěkný výsledek letos ztracený. Nedá se nic dělat a po úspěšných letech, kdy se nám dařilo sbírat tituly, tentokrát vyjdeme naprázdno.

 

S Martinem se ještě oba dva objevíme v Krkonoších, které pro něj budou takovou rozcvičkou před Barumkou. My se pak ještě do konce roku někde svezeme, ale nepojedeme už rozhodně všechny sprinty,“ říká Josef Semerád.

 

Všímavý fanoušek rally ale v Třebíči nenašel ani druhou posádku Sherlog Racing Teamu v podobě Jaroslava Hejzlara a Pepy Krále ve Škodě Felicia KIT car. Důvod? „Pepa Král měl za úkol odeslat přihlášku do Třebíče. Na svém počítači přihlášku vyplnil, pořadateli odeslal, zaklapl notebook a odjel na zaslouženou dovolenou.

 

Bohužel když po týdnu otevřel počítač a spustil internet, zpráva s přihláškou se odeslala až v ten okamžik. Technice člověk neporučí, ale my jsme díky tomu neposlali přihlášku do soutěže včas a nemohli tak odstartovat,“ smutně líčí Jarda Hejzlar.

 

Sherlog Racing Team ale v posledních dnech žije už nadcházející Finskou Rally a podstatná část týmu je už od pondělí v Jyväskylä v centru soutěže. Martina Semeráda a Bohuslava Ceplechu totiž čeká šestý start v soutěži Mistrovství světa a čtvrtý v barvách Pirelli Star Drivers Teamu.

 

Spolujezdci Bohoušovi Ceplechovi už konečně minulý týden lékaři sundali sádru, která jej „zdobila“ od návratu z Řecka.

 

V pondělí jsme s týmem absolvovali návštěvu soukromého muzea Juhy Kankkunena, kde má krásnou sbírku soutěžních vozů. Dál byl na programu krátký test nedaleko Jyväskyly, kde jsme si vyzkoušeli funkčnost našich „desítek“ a nové nastavení. Testovalo se na čtyři kilometry dlouhé trati, která charakterem hodně odpovídala rychlostní zkoušce.

 

Je to síla jet v lese čtyři kilometry za dvě minuty... Vše fungovalo dobře, ale podstatné samozřejmě bude, jak nám a našemu autu sednou rychlostní zkoušky,“ říká před startem Finské Rally Martin Semerád.

 

Finská Rally je známá extrémně rychlými rychlostními zkouškami na šotolině s mnoha horizonty, na kterých soutěžní auta doslova létají. Jak se po prvním dnu seznamovacích jízd zamlouvá trať mladíkovi z Čech? Je to něco naprosto jiného než jsme zatím zažili. Většina rychlostních zkoušek je v lese po široké cestě, kde se poletí neskutečně rychle, ale pak se na chvíli trať zamotá do úzkého a má úplně jiný charakter. Absolutně nejdůležitější tady bude přesný rozpis, ale v tréninku je povolená maximální rychlost jen 80 km/h, a je tak nesmírně těžké odhadnout třeba horizonty, kde v soutěži pojedeme o sto kilometrů rychleji.

 

Jsme tady  poprvé, a tak asi budeme ze začátku strašně dostávat. Naším cílem je udržet se na trati a snažit se postupně stahovat ztrátu na naše soupeře někam k jedné vteřině na kilometr. To bychom pak mohli být spokojení,“ prozrazuje Martin Semerád.

 

Ve Finsku ale může zaúřadovat i počasí, neboť místní meteorologové na sobotu hlásí silné lijáky a bouřky. Před Martinem Semerádem je ještě jeden den seznamovacích jízd a čtvrteční shakedown.

 

Do tří etap Finské Rally odstartuje posádka Pirelli Star Drivers Teamu Martin Semerád-Bohuslav Ceplecha v pátek 31. srpna.  

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2009 objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose