www.car.cz
 

DTM 2009 pokračuje na Oscherslebenu.: Tomáš Kostka se důkladně přípravoval.
     31.7.2009 18:41 - tisková zpráva


KOSTKA SI CHCE NA OSCHERSLEBENU SPRAVIT CHUŤ
Most, 29.7. 2009

Po smolně nedokončeném závodu DTM na holandském Zandvoortu míří nyní Tomáš Kostka do Saska – Anhaltska. Deutsche Tourenwagen Masters totiž pokračuje na okruhu Oschersleben, který jezdec zná a má na něj dobré vzpomínky. V neděli 2. srpna by tu pilot stáje KOLLES Futurecom – BRT chtěl podat stoprocentní výkon.

Tomáš se ještě před odjezdem k Maqdeburgu nechal slyšet, že opět absolvoval důkladnou přípravu se zvláštním důrazem na sedačku v kokpitu speciálu Audi A4 DTM. „Tu hrůzu a křeče v nohách, co jsem zažil posledně, už nechci opakovat. Teď už by všechno mělo být v pořádku,“ řekl jezdec.

Na okruh v Německu vzpomíná s příjemnými pocity. „Pamatuju si, že jsem tu jel svou premiéru s německou formulí a skončil jsem třetí. Ten okruh je celkem fajn, ale prý tam nějak přestavěli konec cílové rovinky, nejspíš aby si diváci taky na něco přišli, tak uvidíme, jak se tam poskládáme po startu,“ vtipkoval Kostka.

Velkou roli bude podle něj opět hrát jako obvykle počasí. „Dostal jsem minulý týden k dispozici telemetrická data od Audi Sportu, takže jsem měl co studovat a myslím, že připraven jsem dobře. Malou komplikaci taky může znamenat to, že můj týmový inženýr bude tento víkend s ostatním osazenstvem týmu Kolles v Algarve na European Le Mans Series a já budu komunikovat s jiným, pro mě novým člověkem. Ale na druhou stranu to vůbec nemusí znamenat problém. Nový pohled na věc může naopak přinést prospěch. Takže uvidíme,“ dodal jezdec.

Okruh v Oscherslebenu měří 3696 metrů a pro nedělní hlavní jízdu DTM jej jezdci během hodinové bitvy absolvují osmačtyřicetkrát. Program víkendu nepřináší zásadní změny oproti ostatním podnikům. V pátek navečer v 16,45 začíná půlhodinový seznamovací Roll – Out. V sobotu v 8,45 potom startuje klasický dlouhý volný trénink, který potrvá až do čtvrt na dvanáct.

Karty pro hlavní závod se pak začnou rozdávat v odpolední kvalifikaci ve 13 hodin a 35 minut. V neděli pak všechno vypukne před čtrnáctou hodinou, kdy se jezdci začnou řadit na startovním roštu. Závod bude odstartován přesně ve dvě odpoledne a jako obvykle jej bude živě přenášet opět například německá Das Erste (ARD) a z českých kanálů kabelový Sport 5.




odkazy:
http://www.dtm.com/  
http://www.futurecom-tme.com/  
http://www.motorsportarena.com/  

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .

Petr Najman, BRT a.s.

PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose