www.car.cz
 

Semerádovi proti sobě v sobotu v Krkonoších.
     7.8.2009 18:46 - tisková zpráva


Sherlog Racing na audienci u Krakonoše

Josef a Martin Semerádovi se po delší době opět setkají v rallysprintech, tentokrát v Krkonoších.

Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou se už stačili přeorientovat z rychlé finské šotoliny na český uskákaný asfalt, k čemuž jim také pomohl krátký test v týdnu nedaleko Příbrami. „Hrozně dlouhou dobu jsem nejel na asfaltu, a tak jsem se potřeboval před Krkonošemi trochu dostat do správného rozpoložení na tomto povrchu. Trochu mi ze začátku dělal problém přechod z poměrně vysokého a měkkého auta na šotolině na tvrdý asfaltový podvozek, ale s techniky jsme udělali nějaké změny v nastavení a mělo by to být dobré,“ komentoval asfaltový test účastním mistrovství světa Martin Semerád.

Starší ze Semerádů Josef opět alespoň na dva dny hodí za hlavu managerské a podnikatelské povinnosti a pokusí se prolomit smůlu, která ho letos ve sprintech provází. „Každý rok není posvícení, a nám se dokonale lepí smůla na paty. Na Lužických horách nám udělal problém kámen v brzdiči a na v Třebíči jsme doplatili na poloosu. I když už v celkovém hodnocení mistráku o nic nejde, tak stejně chceme zase bojovat o místa na čele výsledkové listiny a uděláme všechno proto, aby jsme Sherlog Racing Team znovu dobře reprezentovali,“ říká k nevyvedenému úvodu sezóny loňský nejrychlejší jezdec v kategorii produkčních vozů při rallysprintech Josef Semerád.

Jak již bylo řečeno, tak na start Rally Krkonoše se postaví dvě kmenové posádky Sherlog Racing Teamu ve složení Josef Semerád – Roman Niemetz a Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha všichni s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. Tuto dvojici v Krkonoších mimořádně doplní Škoda Favorit s posádkou Michal Schneedörfler – Jan Valeš. Ač věkem nejmladší, tak v Krkonoších nejzkušenější, alespoň co se tratě týče, bude Martin Semerád. Ten tady totiž loni startoval ještě coby účastník poháru mládeže a nevedlo se mu vůbec špatně. Krkonošskou Rally tehdy s Bohoušem Ceplechou v poháru vyhráli a uzavřeli tak kapitolu startů s Volkswagenem Polo 1,4, protože na další soutěži, kterou byla v loňském roce Bohemia Rally, již premiérově zkusili Mitsubishi Lancer EVO IX u kterého už zůstali.

„Tratě rychlostních zkoušek sice z loňska známe, ale za ten rok jsme tak radikálně změnili rozpis, že si ho stejně musíme napsat celý znovu. Já si rychlostní zkoušky skoro vůbec nepamatuji, rychlosti v Polu a v myšáku jsou taky úplně jiné, a proto to pro nás bude vlastně úplně nová soutěž. Soutěž bereme jako asfaltový test před Barumkou a hlavně mistrovstvím světa ve Španělsku, a tak pro nás nebude celkový výsledek až tak podstatný. Chci si pořádně osahat a vyzkoušet vlastnosti asfaltových pneumatik Pirelli, se kterými mám zatím minimum zkušeností,“ říká k ostrému testování Martin Semerád.

Pěkné letní počasí by mělo dle předpovědi provázet soutěžní posádky Rally Krkonoše v pátek i v sobotu, a proto lze v okolí Trutnova očekávat slušnou diváckou návštěvu. Sherloci se už pokoušeli u všemocného vládce hor Krakonoše kromě pěkného počasí vyžádat přízeň pro celý tým, ale o tom zda-li vládce hor a přilehlého okolí bude k účastníkům soutěže milosrdný, si budeme muset počkat až do sobotního odpoledne, kdy první posádka přejede přes cílovou rampu v Trutnově. Doufejme, že barvy Sherlog Racing Teamu budou hodně vysoko.

PR


 
 
Fotogalerie:   Finské létání a vyhlášení výsledků - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose