www.car.cz
 

Vladimír Hladík chce v Mostě zvýšit svůj náskok
     7.8.2009 18:56 - tisková zpráva


Vladimír Hladík chce v Mostu skončit lépe než před prázdinami

Po dvouměsíční pauze bude o víkendu pokračovat seriál závodů domácího automobilového šampionátu na okruzích. Stejně jako před dovolenými bude českou okruhovou elitu hostit mostecký autodrom.

Z brněnského pohledu zaslouží mimořádnou pozornost i vytrvalostní závod třídy D4 do 2000 ccm. Dvojice stále TechFuture Vladimír Hladík – Zdeněk Duda pojede s vozem Renault Clio RS jako lídr šampionátu a toto umístění si samozřejmě chce udržet i po sobotě, kdy je vytrvalostní závod na pořadu.

„Především musíme dojet, ale samozřejmě netajíme, že chceme vyhrát. Od posledního závodu jsme hodně zapracovali na autě a doufám, že všechno bude fungovat spolehlivě. Tento závod bude skutečně vystihovat podstatu, tedy že je vytrvalostní. Vzhledem k velikému vedru to jezdí pomaleji a rozhodne, kdo skutečně vytrvá nejdéle. Navíc kromě techniky bude určitě hrát roli i to, jak se jednotlivé posádky vypořádají s vedrem fyzicky,“ řekl před závodem Hladík.

Šéf stáje TechFuture sice připouští, že soupeři mohou přijít s nějakým technickým překvapením, ale za rozhodující přece jen považuje lidský faktor.

„Čeká nás typický český mistrák. Všichni se velmi dobře známe, takže rozhodující bude momentální forma a jak už jsem řekl, chce to především spolehlivý, soustředěný a vyvážený výkon,“ řekl nejžhavější kandidát na vytrvalostní titul, který po posledním závodě v Mostě nebyl příliš spokojen. Po dvou vítězstvích totiž s Dudou vybojovali „jen“ druhé místo.

Stáj TechFuture má opět v soutěži i druhé želízko, které také touží stát na „bedně.“

Druhé Clio bude mít tentokrát tříčlennou posádku. S Patrikem Hesem se budou střídat Robert Hordossy a Andrej Barčák. My jim žádné povinné cíle nestavíme, ale oni se určitě budou chtít porvat o co nejlepší umístění. Myslím, že je reálné dosáhnout na třetí příčku. Ale to se samozřejmě rozhodne až v závodě,“ dodal Hladík.
 

V průběžném pořadí MR nasbírali Hladík s Dudou 55 bodů a vedou o pět bodů před Valáškem (Racing Shop) jezdícím na voze Renault Clio Sport.

Zdeněk Vlach
Mluvčí stáje TechFuture
 
 
Fotogalerie:   Letní Most - pateční tréninky a MB DTM, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose