www.car.cz
 

Neuvěřitelný závěr mezi do ruda rozpálenými „bejky“ pro Kornfeila
     21.8.2009 18:48 - tisková zpráva


Neuvěřitelný závěr mezi do ruda rozpálenými „bejky“ Už po závodě v Anglii bylo všem jasné, že se v Red Bull Rookies Cupu schyluje v závěrečném podniku k obrovskému dramatu. A také přesně tak tomu i bylo! Motocyklový fanoušek si tak při Grand Prix České republiky aspoň v jednom případě nemusel žehrat na nedostatek akční zápletky.

Vlastně ve dvou případech. Rozhodnutí o tom, kdo bude držitelem trofeje pro nejtalentovanějšího mladého jezdce v „býčím“ Cupu pořádaném Red Bullem a KTM pod záštitou křídel promotéra Dorna, mělo padnout ve dvou posledních závodech právě na Masarykově okruhu. Ještě potěšitelnější však byla skutečnost, že jednu roli v duelu a motocyklovém dramatu zároveň, sehrál zcela po zásluze i český jezdec – Jakub Kornfeil.

Ba co více, byla to i role hlavní, neboť to byl právě mladíček z Rohatce, který nakonec nejen slíznul všechnu slávu a pobral také vítězné trofeje. A to i přesto, že po prvním sobotním závodě skončil v přímém duelu se svým největším konkurentem Norem Sturlou Fagerhaugem jako poražený. Závod o den později, který se jel rovněž na 13 kol, až v závěru celého nedělního programu, však byl zcela jiný. Po skvělém startu jakoby Jakub rázem zapomenul na osmou příčku ze soboty, jenž navíc byla i plně prosycená nervozitou a chybami, pramenící z domácího tlaku a i nezbytného novinářského zájmu.

Trocha nervozity zde přeci jenom bylo a v úvodních kolech to bylo i znát, ale nebylo se čemu divit, šlo opravdu o všechno. Jakub Kornfeil se však předvedl jako skutečný bojovník a vědom si toho, že nic horšího než prohra již být ani nemůže a šance na celkové vítězství zde stále ještě je, když stačilo Nora „prostě“ jenom porazit, dal do boje absolutně vše. Tři body náskoku byly před posledním závodem málo a navíc na Fagerhaugově projevu bylo rázem znát, kdo chce víc a kdo má co ztratit.

Byl mnohem více nervózní než český jezdec a dominance z úvodu sezóny, kdy sbíral jedno vítězství za druhým, byla taky rázem pryč. Anebo že by ho psychicky vykolejilo ono podání ruky před startem prvního závodu? Kdo ví? Poslední kola i tak musela nadzvednout ze sedaček a travnatých tribun všechny, co ještě zůstali a bedlivě sledovali. Jakub Kornfeil bez otáčení a kontrolování pozic za svými zády s mnohem větší jistotou směřoval k šachovnicovému praporku, aby zavdal k oslavám nejen v řadách svého realizačního týmu, ale i svých příznivců.

Nespoutaná radost propukla okamžitě, kdy mladý Čech najížděl do posledního esíčka, protože bylo všem jasné, že je rozhodnuto. Debata o strategii v předvečer nedělního závodu totiž vyzněla jasně, není a nebylo ani jiné možnosti vedoucí k úspěchu než svého soupeře porazit! A ještě lépe pro jistotu vyhrát! Bodové váhy se tak převážily po odmávání šachovnicovým praporkem zcela na českou stranu a to rozdílem dvou bodů, což bohatě stačilo.

Navíc Nor uznal, že „Kubajz“ byl v průběhu brněnského víkendu lepší a že si šampionát prohrál vlastně sám, už mnohem dříve, když vyrobil ony dvě chyby, jenž měli za následek jak pád na Sachsenringu, tak v Donington Parku. A tím pak nabídnul možnost dominovat v závěru sezóny zcela úplně někomu jinému.

Českému fanouškovi však zcela určitě tohle opravdu férové přiznání nijak nevadí, spíše navíc i jedinečnost úspěchu, jehož mladíček deroucí se zcela oprávněně do MS dosáhl, ještě více umocňuje.

Nyní tak zbývá už jen jediné, ojedinělý úspěch v juniorské třídě zúročit k posunu do vyšší třídy motocyklového závodění a v případě novinek Vás o tom budeme samozřejmě informovat.

MPAFoto.com PR


 
 
Fotogalerie:   Pozvánka na dragstery do Hoškovic, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose