www.car.cz
 

Jirku Janáka čeká o víkendu závod s Porsche na jihu ve Valencii
     21.8.2009 18:51 - tisková zpráva


Porsche Supercup Valencia, 20. 8. 2009 Janáka čeká závod ve Valencii Jiří Janák dnes odletěl do Valencie na další závod Porsche Mobil 1 Supercupu, který se pojede jako součást Grand Prix Evropy Formule 1. Letos podruhé se tak Janák sveze na městském okruhu, jenž by měl být navíc zalitý horkým sluncem.

Meteorologové varují, že Španělsko v těchto dnech čekají tropické dny, pro piloty to však na jejich režimu nic nemění. Český závodník si dnes trať po roce alespoň "osahal", projížďka na skútru mu však rozhodně osvěžila paměť. "Na to, že je Valencie městský okruh, je hodně rychlá.

 Není to jako v Monacu, trať je tu mnohem širší, nabízí více možností k předjíždění, kolem tratě jsou únikové zóny. Pamatuji si, že v loňském roce tu bylo nesnesitelné vedro, letos to nemá být o moc lepší, takže máme před sebou další fyzicky hodně náročný závod," poznamenal Jirka.

Itinerář závodního víkendu zůstává i tentokrát nezměněn, v pátek podvečer volný trénink, v sobotu odpoledne kvalifikace a v neděli v 11 45 CET je na programu závod.

Jediným negativním znakem, který tento víkend ponese, je, že se zde postaví na start jen 13 vozů. Nad tím by si však měli lámat hlavu zejména organizátoři...

PR


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche v Zandvoortu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose