www.car.cz
 

FIA GT4: Cíl dojet do osmého místa Vladimír Hladík v Zolderu splnil.
     23.8.2009 23:51 - tisková zpráva


Hladík v Zolderu: cíle splněny – spokojenost poloviční

S cílem dojet do osmého místa nastoupil brněnský automobilový závodník Vladimír Hladík na start dvou závodů Evropského poháru GT4 na okruhu v belgickém Zolderu. Jezdec stáje TechFuture svůj Aston Martin V8 Vantage skutečně v obou případech dovedl do cíle na osmé pozici, nicméně celkové hodnocení „belgického víkendu“ nevyznívá ve stoprocentní spokojenost.

„Mám-li to vystihnout stručně, pak s osmým místem a body do celkového pořadí spokojený jsem, ale s vlastním výkonem nikoli,“ říká Hladík a přece jen dodává konkrétnější hodnocení: „Obě jízdy měly z mého pohledu zcela rozdílný průběh. První jsem dobře odstartoval a byla trochu klidnější. Ve druhé jsem udělal chybu na startu, který mně vůbec nevyšel. Pak jsem se moc snažil ztrátu dohonit a víte, jak to chodí, když moc chcete. Nedařilo se mně, prostě jsem chtěl jet rychleji, ale nešlo to.“

Hladík sportovně uznává, že tentokrát nelze nic svalovat na auto.

„Po úpravách jsme konečně dospěli k tomu, co jsme chtěli. S autem jsem naprosto spokojený a teď si už musím jen zvykat a dolaďovat detaily. Určitě mám velké rezervy, musím prostě z auta víc vyždímat, má skutečně veliký potenciál,“ říká Hladík.


V tomto seriálu je na pořadu už jen jediný podnik. V portugalském Algarve čekají 13. září závodníka opět dvě jízdy, v nichž by chtěl své dosavadní umístění na celkové dvanácté příčce vylepšit.

„To samozřejmě ano. Ale protože jsme letos tento seriál jeli poprvé, bude to zase jakási další zkouška našich možností s vyhlídkou na příští sezónu,“ uzavírá Hladík.


Zdeněk Vlach
mluvčí stáje Tech Future


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 4 a Vladimír Hladík s Astonem Martin, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose