www.car.cz
 

Henning Solberg ozdobí blížící se finálové klání ME v rallyecross v Sosnové !!
     28.8.2009 08:55 - tisková zpráva


Hvězda WRC Henning Solberg pojede v Sosnové

Letošní desetidílný seriál ME v rallycrossu vrcholí 12. a 13. září na Global Assistance Autodromu Česká Lípa v Sosnové. Finále ozdobí účast norské hvězdy světových rallye Henninga Solberga.

36letý Nor je znám především jako bratr svého úspěšnějšího sourozence Pettera (mistra světa z roku 2003), ale za volantem soutěžního speciálu to umí neméně. Už několik let patří k širší světové špičce. Po 9 podnicích MS 2009 se nachází na 5. místě, o jednu příčku před svým bratrem. Je tak vlastně nejlépe postaveným mimotovárním pilotem, když úspěšnější jsou pouze tovární jezdci Citroenu a Fordu. Už 3. rokem jede v barvách týmu Stobart s typicky oranžovým Fordem Focus WRC. Letos si vyzkoušel také evropský rallycross a vůbec se mu nevedlo špatně.

Naopak – hned se dostzal do finále A a tam vybojoval 4. místo. Zůstal při tom věrný značce Ford i oranžové barvě, jen z Focusu přesedl do menší Fiesty. Tu mu připravil tým předního evropského rallycrosaře Andrease Erikssona a se stejným vozem dorazí také do Sosnové. Jde o špičkový speciál divize 1, s nímž Eriksson vyhrál poslední závod sezony 2008 v Německu a v ME skončil celkově pátý. Pamětníci vědí, že pro sympatického Henninga Solberga to není první zkušenost s rallycrossem.

Právě v této disciplíně začínal s kariérou automobilového sportovce. Nejprve v norském mistrovství, ale třeba v sezoně 1995 odjel několik závodů ME s tehdy velmi úspěšným Fordem Escort RS Cosworth skupiny N. Zdá se, že jezdci WRC našli v rallycrossu zalíbení. Kromě Solberga si ho loni zkusil také dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm a Belgičan Francois Duval dokonce zvažuje účast v kompletním ME 2010!

Přijďte se podívat jak se špičkový soutěžní jezdec utká s rallycrossovými specialisty v nejsilnější divizi.

PR

Více na: www.autodrom.cz


 
 
Fotogalerie:   TK Czech Dakar teamu mezi Hummery před Hedvábnou stezkou 2009, foto K. Kolečko

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose