www.car.cz
 

Velmi pestrou startovní listinou opět přináší XVIII. Admiral rally Vyškov
     29.8.2009 20:48 - tisková zpráva


Obdivuhodná pestrost
Admiral rally 2009 – tisková informace č. 5
 
 
Mimořádně početnou a pestrou startovní listinou se může pochlubit šestý podnik letošního Mistrovství ČR ve sprintrally – XVIII. Admiral rally Vyškov. Rekord z loňska, kdy se na soutěž v okolí Vyškova přihlásilo 139 soutěžících, sice pokořen nebyl, přesto na diváky čeká jedna z nejpočetnějších a nejkvalitnějších účastí nejen v letošním sprintovém mistrovství, ale i v historii hanácké soutěže.
 

            Na letošní Admiral rally odevzdalo své přihlášky celkem 125 soutěžních dvojic, které projevily zájem na Vyškovsku bojovat o body do Mistrovství ČR ve sprintrally a Poháru ČR v rally. Kromě kvantity startovní pole vyčnívá i svou kvalitou a nabízí mimořádně pestré spektrum soutěžní techniky. Od nejmodernějších speciálů Super 2000, se kterými se v okolí Vyškova a Komořan objeví Josef Peták, Roman Odložilík, Slovák Lukáš Lapdavský (všichni Peugeot 207 S2000) či Karel Macek (Toyota Corolla S2000), přes legendární vozy kategorie World Rally Car s Karlem Trněným (Škoda Fabia WRC) a Janem Štěpánkem (Škoda Octavia WRC) za volanty, až po historické skvosty, soutěžící v rámci Poháru ČR v rallye.

Největší zastoupení má ve startovním poli dle očekávání třída N4, v rámci které se mimo již zmíněných S-dvoutisícovek na startu objeví takřka tři desítky silných čtyřkolek značky Mitsubishi a tři nabroušené speciály značky Subaru. Druhou nejlépe obsazenou třídou se staly „A-šestky“, kde se divákům představí devět vozů specifikace Super 1600, podrobněji představených již v minulé tiskové zprávě. Skvěle obsazenou kategorii „dvoukolek“ navíc zpestří v České republice premiérově startující Volkswagen Scirocco, který bude po trati vodit dravý Rakušan Michael Kogler.

             Zvláštní pozornost si zaslouží levnější forma závodění v podobě Poháru ČR v rally, kde si na přední umístění brousí zuby nejen soudobé vozy, ale i starší a stále mimořádně rychlé speciály kategorie historiků. Obzvláště těžkým soupeřem bude pro moderní auta Opel Kadett Coupé dravého Miroslava Janoty, o jehož kvalitách svědčí fakt, že mu v průběžném pořadí Mistrovství ČR historických automobilů patří vynikající druhé místo. Ostatní historické vozy už sice na medailové pozice myslet nemůžou, ale není pochyb o tom, že budou pro zbylé účastníky poháru velmi těžkými soupeři.

S automobily domácí provinience se představí například Jiří Vrkoslav (Škoda 130 LR), Michal Nedbal (Škoda 100) či dvojice reprezentantů Hanáckého rally klubu Pavel Kiška a Ondřej Výmola (oba Škoda 1000 MB). Zajímavou podívanou však slibují i BMW 2002 Františka Mikošky či legendární Lada VFTS Václava Hostaše. 

 
            Oficiální seznam přihlášek je zveřejněn na internetových stránkách pořádajícího klubu www.rallyvyskov.cz, ale soutěžící a diváci jej tradičně najdou i na webu mediálního partnera www.autosport.cz
 

 

Jiří Dokulil, ftr-media

 
PR

 
 
Fotogalerie:   Barumka 2009 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose