www.car.cz
 

SCC Dijon: Hungerbühler a Beisel znovu vítězí
     8.9.2009 20:07 - Vladimír Rožánek


Po vystoupení SCC při FIA Truck na Nürnburgringu a v Mostě, se závodní kolotoč přestěhoval na okruh Dijon ve Francii. Pro Gerda Beisela z Německa nezačal víkend nejlépe, když mu ve druhém tréninku odešel jeho motor Nissan a mechanici měli o zábavu postaráno.

Sabrina Hungerbühler pak perfektně zajela obě kvalifikace a vyjezdila si tak dvakrát pole positions. Nejlepším z CN dvoulitrů byl Thorsten Rüffer na Normě Honda. Po startu první jízdy šla do čela Sabrina Hungerbühler, před Siegmarem Pfeiferem,Beiselem a Kormannem.

Z druhé divize určoval nejlépe tempo Gerhard Münch z Německa.

Švýcarka si pak před dotírajícím Beiselem udělala až 4 sekundový náskok a do konce závodu ho před sebe nepustila. V cíli nakonec projela jen s půl sekundovým náskokem, tedy jen těsně, před druhým Beiselem a třetí skončil celkově Němec Güllert s Radicalem SR8 V8.

V divizi 1 ho pak následoval Kormann, Fiedler, Gärtner a Jouhsen. Druhá divize slabších CN prototypů se v první jízdě stala kořistí Rüffera, před Münchem a Geiserem. S retro vozy Crosslé Ford zajel nejlépe Huggenberg a GT vozům kraloval Kierdorf, před Benderem a Sennem. Všichni tito jezdci startovali s různými modifikacemi strojů Porsche.

Druhá jízda začala špatnou organizací od pořadatele, když start závodu posunuli na čas nájezdu na rošt a někteří piloti měli problémy se do závodu dostat. Promotér Walter Pedrazza byl z toho doslova v šoku. Gerd Beisel pak s novým motorem upaloval směle k vítězství, protože Sabrina Hungerbühler udělala chybu, za kterou zaplatila až třetím místem. Druhý dojel Jürgen Güllert, který v Mostě poškodil Beiselovi jeho Normu Nissan, při kolizi v retardéru.

Dále pak následovali Kormann, Fiedler, Gärtner, Jouhsen a Pfeiffer. Ve druhé divizi si pak pro vítězství dojel opět Thorsten Rüffer, kterému se v Mostě moc nevedlo, startoval zde totiž poprvé.

Stříbrný věnec obdržel Münch s další Normou Honda a bronz vybojoval Noel Hagen z Německa na voze PRC Honda. V GT vozech opět zvítězil Němec Kierdorf,před Benderem a Dechentem, který první jízdu nedokončil.

 

Výsledky SCC Dijon :

1.       Jízda:

Divize 1 – SCC nad 2000ccm3:

Hungerbühler (CH) – PRC BMW 3,2

Beisel (D) – Norma CN4 Nissan

Güllert (D) – Radical SR8 V8

Divize 2 – SCC do 2000ccm3  -CN

Rüffer (D) – Norma Honda

Münch (D) – Norma Honda

Geiser (A) – PRC Honda CN

Divize 3 – GT vozy

Kierdorf (D) – Porsche 997 RSR

Bender (D) – Porsche 997 GT3 Cup

Senn (D) – Porsche 997 GT3 Cup

 

2.       Jízda:

Divize 1 – SCC nad 2000ccm3:

Beisel (D) – Norma CN4 Nissan

Güllert (D) – Radical SR8 V8

Hungerbühler (CH) – PRC BMW 3,2

Divize 2 – SCC do 2000ccm3  -CN

Rüffer (D) – Norma Honda

Münch (D) – Norma Honda

N.Hagen (D) – PRC Honda CN

Divize 3 – GT vozy

Kierdorf (D) – Porsche 997 RSR

Bender (D) – Porsche 997 GT3 Cup

Dechent (D) – Porsche GT3 Cup

 

Další závod se jede na Monze v Itálii 26. -27. září, kde bývá většinou velmi deštivé počasí, na které nikdy nezapomene jezdec Sinclair, který si zde v minulosti velmi poškodil nejen svůj vůz Jade Chrysler, ale také své zdraví.

 

Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge 2009


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge - rychlé prototypy budou o kamionech©P.Holzer

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose