www.car.cz
 

Mobilní laboratoř na akci Ferrari Racing Days 2009 v Brně
     9.9.2009 11:23 - tisková zpráva


Mobilní laboratoř Shell Racing Solutions se zúčastnila závodů Ferrari Racing Days 2009

MOBILNÍ LABORATOŘ ZAVÍTALA NA FERRARI RACING DAYS DO BRNA
V Praze, 8. září 2009 – Mobilní laboratoř Shell Racing Solutions se zúčastnila závodů Ferrari Racing Days 2009, jehož šestý ze sedmi závodů se jel poprvé v historii na Masarykově okruhu v Brně.

V rámci letošních Ferrari Racing Days 2009, jehož šestý ze sedmi závodů se jel poprvé v historii na Masarykově okruhu v Brně, se rovněž poprvé v České republice představila mobilní laboratoř Shell Racing Solutions. Společně s inženýry Shellu najdete laboratoř v zázemí každého závodu formule 1 týmu Scuderia Ferrari, ale v rámci technického partnerství nechybí ani při dalších významných motoristických akcích, jako jsou například 24 hodin Le Mans nebo závody MotoGP.

Inženýři společnosti Shell v ní v rámci všech důležitých závodů provádějí řadu testů a analyzují vzorky paliv a olejů. Testování paliv se provádí prostřednictvím plynového chromatografu, který zkoumá složení paliva a je totožný s přístrojem, jež rovněž používá FIA, Mezinárodní automobilová federace, pro rozbor všech vzorků paliv v rámci formule 1.
Paliva pro formuli 1 se používají s oktanovým číslem v rozmezí od 95 do 102. V případě Shellu je navíc závodní palivo z 99 % totožné s palivy, které si zákazníci mohou natankovat na každé čerpací stanici Shell.

 V rámci Ferrari Racing Days používá Ferrari rovněž výhradě paliva řady V-Power. Pro potřeby historických závodů – Shell Historical Challenge – používá Ferrari speciálně upravené palivo Shell Racing Fuel Historic. Po zákazu používání olovnatých benzinů vyvinul Shell speciálně pro tyto závodní krasavce palivo, jež tento zákaz splňuje, ovšem obsahuje alternativní složku olova, která jim umožňuje vyjet opět na vozovku.

Testování olejů probíhá v optickém spektrometru, kde se zkoumají vlastnosti motorových olejů a olejů do převodovek. Pomocí tohoto přístroje dokáže Shell zanalyzovat 5 – 7 druhů kovů a jejich množství v oleji. Shell v průběhu testování v laboratoři dokáže díky zvýšenému množství některého z kovů přesně zjistit, ve kterém místě v motoru dochází k nebezpečným otěrům.

Laboratoř Shell Racing Solutions má k dispozici za 13 let spolupráce s Ferrari desítky tisíc vzorků paliv a maziv. Výsledky těchto testů slouží rovněž pro vývoj nových paliv a olejů, které Shell nabízí zákazníkům na svých čerpacích stanicích.

„Shell je v oblasti vývoje paliv opravdovým lídrem. Technické spojení Shell a Ferrari hraje v historii závodů formule 1 obrovskou roli, je jedním z nejdelších v historii motosportu a přináší benefit nejen jezdcům formule 1, ale i běžným motoristům. Snažíme se, aby díky naší každodenní práci v laboratořích získali naši zákazníci maximum z každé kapky,“ řekl Richard Karlstetter, technický manažer společnosti Shell pro závodní paliva.

Ferrari Racing Days, které se konaly 4. – 6. září 2009 na brněnském okruhu za generálního partnerství společnosti Shell, navštívilo přes 50 000 diváků. Ti měli možnost shlédnout vzrušující závody Ferrari Challenge o Evropskou a Italskou sérii a soutěžení rozmanitých historických vozů Ferrari a Maserati v Shell Historical Challenge. Zlatým hřebem programu byla exhibice vozů F1 Clienti včetně vozu F2008 Felipeho Massy řízeného oficiálním jezdcem Scuderia Ferrari Marcem Gené.


Více informací o závodním víkendu Ferrari Racing Days v Brně najdete na www.ferraridays.cz


O Royal Dutch Shell plc
Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterdamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 110 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii.


AMI Communications Shell Czech Republic
Dana Bratánková Petr Šindler
Senior Account Manager Manažer komunikace

PR


 
 
Fotogalerie:   Ferrari days Brno 2009 - mobilní laboratoř Shell

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose