www.car.cz
 

IV. Pramos Divácká 13 nebyla tento víkend pro několik jezdců šťastná
     14.9.2009 22:10 - tisková zpráva


V Divákách ani letos o havárie na trati do vrchu nebyla opravdu nouze

IV. Pramos Divácká 13 nebyla tento víkend pro několik jezdců šťastná. Velmi těžká 2400 metrů dlouhá trať byla oříškem i pro mnoho zkušených jezdců. O havárie na trati nebyla opravdu nouze. Na startu tohoto předposledního dílů mezinárodního seriálu KW Berg-Trophy v Divákách se sešlo 90 jezdců z České republiky, Polska, Slovenska a Rakouska.


O absolutní pořadí a stupně vítězů bojovala především čtveřice jezdců. Nejúspěšnější v sobotním závodě byl liberecký Aleš Mlejnek na formuli Opel Lotus, který porazil o pouhé 0,08 sekundy druhého Marka Rybníčka na voze Mitsubishi Colt Evo 550. Na třetí místo se překvapivě, ale zcela po zásluze, vyhoupl Vladimír Vitver na speciálu Lotus WR9, jezdec BP Autosport Bruntál. Nedělní závod vyhrál již jasný letošní vítěz celého seriálu Marek Rybníček. Jeho náskok na velmi zlepšujícího se Miloše Zmeškala, který v sobotu skončil čtvrtý, byl jenom 0,09 sekundy.

Zmeškal startuje na formuli Reynard F3000. Jen těsně za touhle dvojicí byl sobotní absolutní vítěz Aleš Mlejnek z Berg-Trophy Teamu. V sobotu bronzový Vitver klesl po problémech s technikou na nedělní čtvrté místo. Výborně si po oba soutěžní dny vedl i David Komárek. Jezdec startující s vozem Mitsubishi Lancer Evo X za Liqui Moly Komvet Team, obsadil v sobotu místo páté a v neděli místo šesté. Opačné pořadí patřilo Pavlu Ulmanovi na BMW M3, který si svá víkendová umístění s Komárkem prohodil. Takže obsadil v sobotu místo šesté a v neděli místo páté.

V sobotu obsadil sedmé místo Roman Bubla na voze Mitsubishi Lancer Evo VI. Na šestého Ulmana ztrácel pouze 0,14 sekundy. Bubla se v neděli, ale v absolutní desítce neudržel. Po jezdecké chybě klesl až na místo třinácté. Skvěle si v Divákách vedl Drahoslav Šubert na voze Mitsubishi Lancer Evo IX. Po oba dny mu patřilo výborné osmé místo v celkovém hodnocení závodu. 0,04 sekundy za ním skončil jezdec Kovosteelu Novitech Sudoměřice Michal Novický.

Jezdec startoval tentokrát s vozem Reynard 09 Ninja a obsadil místo deváté. Sobotní absolutní TOP 10 uzavřel Jiří Špalek, který na Novického ztrácel pouhou 0,1 sekundu. Špalek, startující na Mitsubishi Lanceru Evo IX si v neděli pozici vylepšil a obsadil místo deváté. V nedělním závodě se do absolutní desítky probojoval zlepšeným výkonem Karel Moural, který obsadil s formulovým vozem Ralt 036 F3 místo sedmé a Martin Zeman, který s vozem Mitsubishi Lancer obsadil místo desáté.

Tradičně ostré souboje přinesla třída S+2000. Po oba dny zvítězil David Komárek na Mitsubishi Lanceru Evo X. V sobotu i neděli nechal za sebou vždy druhého Drahoslava Šuberta. V neděli byl jeho náskok pouze 0,6 sekundy. Třetí místo si pro sebe rezervoval v Divákách Jiří Špalek. Při sobotním závodě byla jeho ztráta na Šuberta 0,14 sekundy. Posledně dva jmenovaní jezdci startovali s vozy Mitsubishi Lancer Evo IX.

V posledních závodech se přiostřují souboje i ve třídě E1-1150. Jezdci s vozem Mini Cooper kralovali v sobotním závodě, kdy Tomáš Palaj porazil druhého Petra Pížu o 1,3 sekundy. Bohužel, nedělní závod pro havárii nedokončili. V sobotu obsadil místo třetí polák Blaźej Ziobrowski na voze Fiat Cinquecento Sporting. V neděli se posunul na místo druhé za vítězného Jiřího Kubíčka se Škodou 100. Jeho ztráta byla na něj 1,5 sekundy. Při svém premiérovém startu v seriálu obsadil v neděli třetí místo slovák Ján Grnáč na Škodě Felicia.

Suverénem třídy E1-1400 byl v Divákách Jakub Trnka. Ten se letos trápí s technickými problémy jeho Suzuki Swift GTi, ale tento víkend vše fungovalo na 100%. V sobotu zcela jasně porazil druhého Dušana Fišera na Škodě 130, v neděli pro změnu Radima Firtla, jezdce Kovosteelu Novitech Sudoměřice, na Škodě Felicia Kit Car. V sobotním závodě byl Fišera lepší třetího Firtla o 0,5 sekundy, v neděli mu Firtl porážku vrátil. Rozdíl mezi těmito jezdci byl 0,6 sekundy.

Po delší odmlce se na kopce vrátil Radek Krakovič a bylo z toho hned vítězství v sobotním závodě třídy E2/C-1400. S národní formulí Fiks porazil nováčka seriálu Marka Frieda o 2,4 sekundy. Fried startoval premiérově s vozem francouzské značky Jema 630 GT, která ho dovedla k vítězství až v neděli. Krakovičovi sobotní porážku vrátil a zvítězil o 2,6 sekundy. Třetí místa patřila formulovým vozům osazeným motocyklovým motorem. V sobotu byl třetí Petr Pleša na vozem Reynard 09 Ninja z Kovosteelu Novitech Sudoměřice. V neděli toto pěkné umístění patřilo poláku Robertu Stećovi na formuli Intech Suzuki, startujícího za Berg-Trophy Team.

I přes mnoho havárií, které se obešly bez zranění jezdců, se víkend podařil. Slunečné počasí přálo nadšeným fanouškům i jezdcům, až na pár výjimek vše fungovalo dobře i organizačně. KW Berg-Trophy a jeho letošní sezóna bude ukončena závodem ve slovenském Zvolenu-Ostré Lúce a to ve dnech 26. – 27. 9. Po tomto závodu budou známi Mistři střední Evropy 2009. Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz .

PR


 
 
Fotogalerie:   LMS na Silverstone 2009 a naši, foto BPA Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose