www.car.cz
 

David Vršecký bude chtít svoji vedoucí pozici v Le Mans udržet
     17.9.2009 22:33 - tisková zpráva


Z minulosti žít nelze!

Po necelém roce se David Vršecký vrátil v Zolderu do čela truckového šampionátu. Nově vydobytou pozici by si rád udržel pokud možno co nejdéle. Nejlépe do 4. října, kdy bude v Jaramě korunován nový mistr Evropy.

I přes mimořádně povedený víkend v Zolderu zůstává obhájce titulu před Le Mans střízlivým realistou. Podle jeho tvrzení je na truck racingu nejkrásnější to, kterak se situace může diametrálně změnit během několika hodin. "V Zolderu to bylo jako na houpačce. Pořád jsem lítal nahoru a dolů. Naštěstí jsem si pobyt nahoře prodloužil na delší dobu," prohlásil David Vršecký, který čas mezi Zolderem a víkendovým závodem v Le Mans strávil spolu se závodními inženýry studiem telemetrických dat. "Člověk si řekne, že všechno zná. Pak se ale zamyslí nad daty a zjistí, že drobná zlepšení jsou vždycky možná."

Ze svého aktuálního postavení má David pochopitelně radost, stejně tak ho však nepřeceňuje. "Stačí jeden nepříliš dobře zvládnutý měřený trénink a všechno je jinak. A truck racing taky není jenom o umění a momentálním rozpoložení jezdce, ale o mechanicích, dílech, pneumatikách," tvrdí David.

Stejně tak ovšem přiznává, že v Zolderu zaregistroval ze strany Antonia Albaceteho známky nervozity. "Musí být pod velkým tlakem, ze kterého rezultují chyby. V neděli vyhrál měřený trénink a pak nebyl schopen na startu pořádně zařadit… Moc jsem to nechápal. Měl všechno ve svých rukách"

Co se Le Mans týče, vyhrály Buggyry tři ze čtyř posledních pohárových závodů, zatímco Antonio bodově paběrkoval, dvakrát dokonce nespatřil šachovnicový praporek. "Z minulosti se ale žít nedá. Mohu mít proti Antoniovi výhrady, ale jedná se o velkého jezdce. Vidím to v Le Mans na velký souboj především v měřených trénincích. Jsem v pohodě a věřím si."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Okruhové trucky v Zolderu 2009 - neděle, foto týmu Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose