www.car.cz
 

DTM 2009 jde pomalu do finiše: Tomáše Kostku čeká Barcelona
     17.9.2009 22:36 - tisková zpráva


TOMÁŠE KOSTKU ČEKÁ V DTM ŠPANĚLSKÁ CORRIDA

Tomáše Kostku čeká o následujícím víkendu už osmý podnik letošního ročníku DTM a pilot týmu KOLLES Futurecom – BRT k němu míří do španělské metropole Barcelony, kde se závod jede na známém okruhu Circuit de Catalunya. Po slušném čtrnáctém místě z Brands Hatch je před pilotem další výzva.

Od britského víkendu uběhly dva týdny, během nichž Tomáš dál pracoval na fyzické kondici, ale nezahálela ani jeho helma a kombinéza. „Bylo toho docela dost. Testoval jsem například Saleen a ještě před pátečním odletem do Španělska mě čeká čtvrteční testování speciálu DTM u našeho Bohemia Racing Teamu v Brně před Podzimní cenou Masarykova okruhu,“ svěřil se Tomáš.

Po závodu v Brands Hatch je Tomáš ve velice dobré náladě a do Španělska se podle svých slov těší, i když přesně neví do čeho jde. „Konfigurace toho okruhu pro DTM je odlišná od té klasické, kterou si matně pamatuju. Je kratší, nemá ani tři kilometry a zůstalo z ní jen pár zatáček. Všechno tedy bude úplně nové a bude potřeba v testech chytit správný rytmus. Ale opravdu se těším. Auto po všech předchozích problémech fungovalo posledně opravdu výtečně a budu se zase snažit zajet co nejlepší výsledek. To znamená být nejlepší mezi dvouletými speciály a pokud možno se dostat i před někoho na ročním autě. Podle obrázků je to docela technický profil a to by mi snad mohlo nahrávat,“ doufal pilot.

Půdorys španělského víkendu je velice podobný všem předešlým podnikům DTM. V pátek navečer první volný test na půl hodiny a v sobotu hned po ránu volný trénink na dvě a půl hodiny. Kvalifikace přijde na řadu v sobotu odpoledne po půl druhé a hlavní závod startuje jako obvykle v neděli odpoledne úderem čtrnácté hodiny. Pojede se jako obvykle déle, než hodinu a jezdci absolvují celkem 59 kol na trati, která měří 2977 metrů. Přímý televizní přenos opět obstará německá Das Erste, anebo kabelový Sport5.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.tomas-kostka.com/
http://www.dtm.de/
http://www.circuitcat.com/

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 a Algarve 2009 a kočičky objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose