www.car.cz
 

Roman Kresta chce na víkendové Rallye Příbram potvrdit zisk a obhajobu titulu
     18.9.2009 09:44 - tisková zpráva


Kresta s Grossem před Rally Příbram

Již jen několik málo hodin dělí české příznivce automobilových soutěží od okamžiku, kdy první soutěžní posádky opustí startovní rampu XXXI. SEVENOAKS Rally Příbram a vydají se vstříc 18 rychlostním zkouškám, které jednak prověří připravenost techniky i posádek, ale také již hodně napoví, jak dopadne letošní ročník Mediasport Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally z pohledu celkových výsledků.

V roli jednoho z hlavních favoritů soutěže i celého seriálu sjede ze startovní rampy s číslem 1 na dveřích Peugeot 207 S2000 Mogul Racing Teamu s posádkou Roman Kresta - Petr Gross. Právě Kresta s Grossem letos obhajují loňský titul Mezinárodních Mistrů ČR a také v letošní sezóně jsou vedoucí posádkou průběžného hodnocení. Již Příbramská soutěž by tak za určitých okolností mohla letošní ročník rozhodnout.

"Nepředbíhejme čas," krotí spekulace Roman Kresta. "Samozřejmě, za určitých okolností může již Příbram rozhodnout, ale to jsou pouhé úvahy v rovině čísel a statistik. My se musíme snažit podat znovu maximální výkon. Barumka mnoho napověděla, ale nic nerozhodla a nás nyní čeká velmi důležitý závod. Na soutěž jsme se samozřejmě připravovali stejně intenzivně, jako na každou jinou.

Vzhledem k tomu, že před Barumkou prošlo auto generální repasí a spousta komponentů byla zcela nových, není dle doporučení výrobce nyní nutno převážnou část dílů měnit. Nicméně vůz byl našimi mechaniky velmi pečlivě prověřen, zkontrolován a samozřejmě proběhl i optimalizační test."

Týmový Peugeot také oproti Barum Rally změnil design a oblékl se zpět do barev generálního partnera týmu, společnosti PARAMO a.s., respektive jeho značky MOGUL. Pro některé z příznivců rally bude zajímavá skutečnost, kterou si mnozí možná ani neuvědomují. Příbramská soutěž je jedinou v kalendáři domácího 'velkého' mistrovství, kterou Roman Kresta ještě nikdy nevyhrál.

"Je to tak. Tato soutěž je pro mě v podstatě úplně nová. Startoval jsem zde pouze jednou a to v roce 2000, kdy jsme skončili třetí. Takže to už je pěkná řádka let," vzpomíná Roman Kresta. "Budeme se samozřejmě snažit, abychom si odvezli vítězný pohár letos. Vše je ale otevřené."

Start soutěže se odehraje u Kulturního domu v Příbrami v pátek v 17:00, přivítání nejúspěšnější posádky diváky a pořadateli je plánováno na tomtéž místě po absolvování 18 rychlostních zkoušek o délce 170 kilometrů v sobotu v 18:12 hodin.

http://cz.roman-kresta.com/


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose