www.car.cz
 

Podzimní cena Brna - Se sprinty se Antonín Charouz rozloučil vítězstvím
     20.9.2009 20:02 - Administrátor


Nutno podotknout, že šlo o loučení velkolepé. Antonín Charouz a Václav Nimč vybojovali pro Sauto.cz Racing Team vítězný double.

Dramatickou podívanou nabídla už dopolední kvalifikace, která probíhala takřka v ideálních podmínkách za slunečného počasí a při teplotě pohybující se těsně pod 20°C. Napínavou bitvu o pole position svedli závodničtí matadoři ve službách Sauto.cz Racing Teamu. Časem 1:54,066 min se v čele průběžného hodnocení nejprve usadil Václav Nimč, třináct minut před koncem ale kontroval Antonín Charouz. Čtyřicetinásobný šampión svého stájového kolegu překonal o téměř 0,8 sekundy (1:53,294 min) a poskočil na první pozici. Nimč se ještě pokusil zvrátit vývoj na svou stranu, svůj čas vylepšil (1:53,946 min), ale ani to na Charouze nestačilo.

Antonín Charouz tak se svým vozem Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM vyrážel do sprintu, který měl být podle jezdcova prohlášení posledním v jeho závodnické kariéře, z prvního místa následovaný týmovým kolegou Václavem Nimčem. Konkurenčním vozům Audi A4 DTM patřila druhá řada startovního roštu, když jejich jezdci v kvalifikaci zaostali za vítězným Charouzem o více než jednu sekundu.

Také odpoledne se závodilo za ideálního počasí charakteristického pro babí léto. Teplota vzduchu se pohybovala okolo 22°C, povrch trati rozehřály sluneční paprsky a předchozí závody lehce nad čtyřicítku. Start vyšel skvěle Václavu Nimčovi, jenž se po startu z druhého místa ujal okamžitě vedení a v dalším průběhu svůj náskok neustále nepatrně zvyšoval. V posledním kole ale zvolnil a pod šachovnicovou vlajkou projel těsně za vítězným Antonínem Charouzem.

Václav Nimč: „Já jsem si to dneska nesmírně užil. Počasí bylo nádherné, auto bylo naprosto skvělé, trať v horku hezky klouzala... Vážně jsem si to moc užíval a hlídal jsem si pozici. V závěru jsem ale maličko blbnul, navíc se začal trošku přehřívat motor. Proto jsem ho mohl v posledním kole držet maximálně kolem pěti tisíc otáček a tím pádem jsem dojel na druhém místě.“

Antonín Charouz: „Já jsem chtěl dnes hlavně dojet, takže jsme i v týmu byli domluvení, že pojedu trochu opatrněji, pokud bude Venca přede mnou. Kdybychom spolu závodili, mohlo by to dopadnout špatně, protože v horku to dnes v Brně dost klouzalo. Soupeři jeli tak, jak jeli. Kdyby jeli o něco rychleji, mohli nám vše zkomplikovat.“

Poté, co si Antonín Charouz už při předchozím podniku v Mostě zajistil zisk titul šampióna v celkovém hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky Divize 4, vítězstvím v Brně definitivně ztvrdil také svou mistrovskou korunovaci v Mistrovství ČR Divize 4 sprint nad 3500 ccm. Sauto.cz Racing Team se v šesti sprintech Divize 4, které se letos odjely, radoval celkem pětkrát z vítězství.

Výsledky Podzimní ceny Brna 2009 - Sprint nad 2000 ccm (10 kol):

 1.  Antonín Charouz (CZE)  Mercedes-Benz C-Klasse DTM  19:34,025 min
 2.  Václav Nimč (CZE)  Mercedes-Benz C-Klasse DTM  + 0,463 s
 3.  Jan Daniš (SVK)  Audi A4 DTM  + 2,629 s
 4.  Eduard Kamm (SUI)  Audi A4 DTM  + 5,088 s
 5.  Alex Talkanitsa (AUT)  Corvette C5R  + 59,440 s
 6.  Miro Konopka (SVK)  Saleen S7  + 1:08,144 min

Konečné pořadí MČR v závodech automobilů na okruzích - sprint třída D4 nad 3500 (neoficiálně):

 1.  Antonín Charouz  50 bodů
 2.  Milan Urban  21
 3.  Václav Nimč  17,5
 4.  Milan Maděryč  7,5
   Antonín Herbeck  7,5
 6.  Jaromír Jirgala  6

 
 
Fotogalerie:   PC MO 2009 objektivem Jana Škody aneb Kašpárci v Brně

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose