www.car.cz
 

Předposlední závod sezóny vyhrál Ital Davide Amaduzzi
     20.9.2009 21:50 - tisková zpráva


První brněnský závod Mezinárodního Mistrovství České Republiky DIVIZE 3 - Národní Formule 1400, opanoval Italský pilot Davide Amaduzzi (Davide Amaduzzi), který dle papírových předpokladů zvítězil stylem start-cíl. Formule Gloria C8F, a její pilot tak dnes bez problémů potvrdili včera získané poleposition. Hned první Amaduzziho brněnský start, tak byl "ověnčen" zlatým vavřínem a je velice pravděpodobné že zanedlouho přibude i druhý.

Stříbro a bronz si mezi sebe rozdělili jezdci chomutovského týmu Chabr Motorsport, Tomáš Chabr sen. a Zbyněk Passer. Chabrova ztráta na Itala v cíli představovala necelou půlminutu a třetí Zbyněk Passer pak ztrácel dalších 9 vteřin.

"Dnešní závod je pro mne něco jako nová výzva a jasný důkaz toho, že máme co zlepšovat. Řekl bych že jsem našel velkou motivaci pro příští sezónu", řekl v cíli čerstvý šampión Divize 3 Zbyněk Passer.

Pro pomyslnou "bramborovou medaili" za čtvrté místo si dojel Tomáš Kašpárek (Mičánek Motorsport - PZ Inntal), kterého hned od úvodu závodu marně "naháněl" vítěz Národní Formule David Palmi (Palmi Motorsport). Palmi si dnešním pátým místem, resp. prvním v Národní Formuli, zajistil Mistrovský titul, kterému předcházela profesorská jízda osamělého jezdce. Jediný soupeř Davida Palmiho v boji o titul, rokycanský Ondřej Loukota, zajel do boxů hned po zaváděcím kole a zkušený ostravský "mazák" tak v klidu dokroužil do cíle s náskokem 11 vteřin na Jana Kašpárka (AMK ECCE HOMO Šternberk).

Jako sedmý projel cílem Tomáš Chabr jun. (Chabr Motorsport), kterého 15 bodu za druhé místo v kategorii Národní Formule výrazně přiblížilo konečnému třetímu místu! Osmé místo a bronz v Národní Formuli vybojoval Radek Krakovič (Radek Krakovič), který tak hned při svém prvním letošním brněnském startu vybojoval pódiové umístění.

Se ztrátou jednoho kola závod dokončili Antonín Sus (Antonín Sus), Pavel Langer (KRT ZNOJMO v AČR) a autokrosař Lukáš Hanžl startující v barvách týmu Auto Schwarz. Pavla Langera o lepší umístění připravila chyba v poslední zatáčce 5-ho okruhu, kde vykroužil elegantní "půlhodiny", což mělo za následek nedobrovolnou návštěvu zdejšího kačírku a ztrátu několika pozic.

Lukáš Hanžl pak ke svému okruhovému debutu dodává: "Je to rozhodně moc zajímavá zkušenost. O mých případných dalších krocích ve formulovém světě se však rozhodne až na základě výsledků druhého závodu."

Do cíle závodu, při své brněnské premiéře, nedojela Michaela Lešinská (ASK Formule Havířov), z jejíž formule VŽ 91 se začal hned po nájezdu do posledního kola valit hustý kouř. Podobný osud potkal i druhého aspiranta na boj o celkové třetí místo v hodnocení Národní Formule - Tadeáše Spěváčka (ASK Formule Havířov), pro kterého skončil závod již po třetím průjezdu "Stadionu". "Nevím co přesně se stalo. Auto najednou ztratilo výkon a tak jsem to před švoncovkou raději odstavil", řekl v parc fermé zklamaný Tadeáš Spěváček. Do třetice štěstí nepřálo ani Silvestru Ulmannovi (ELSEV s.r.o.), který zajel se svou formuli ELUS 01K do boxů hned po odjetí prvního kola. 

Do samotného závodu pak vůbec neodstartovali Ondřej Loukota (Van Diemen 98/Ing. František Loukota), kterému začal unikat olej do motoru hned v zaváděcím kole, Tomáš Bugner u jehož formule BMW se vyskytla závada na elektronice palivové soustavy (Mičánek Motorsport - PZ Inntal) a Jakub Vonšák (Chabr Motorsport) u jehož formule TOMIS 99-02 se vyskytla mechanická závada na svíčce jen pár chvil před závodem.

"Je to hrozná škoda, rozhodně mi ty neodjeté kilometry, resp. zkušenosti z prvního závodu budou chybět v odpolední jízdě." řekl Jakub Vonšák k dnešnímu "vynechanému" závodu.

"Námi používaný motor kawasaki má sice výkon okolo 190 koní, ale to rozhodně není hlavní důvod naši rychlosti. Ten spočívá v šasi naší Glorie a způsobu projíždění zatáček. Již ve včerejších jízdách bylo dobře vidět, že na rovinkách jsou mi jezdci týmu Chabr Motorsport více než rovnocennými soupeři, nic méně ztrácejí rychlost v zatáčkách a právě tam lze hledat hlavní rozdíl v naší rychlost." řekl Davide Amaduzzi krátce před slavnostním vyhlášením. Tradiční slavnostní vyhlášení pak mělo "hořkou" příchuť pro jezdce Národní Formule, na které organizátoři tak nějak pozapomenuli a které se improvizovaně odehrávalo se značným zpožděním za kvalifikačního burácení motorů DIVIZE 4, již bez vítězného Davida Palmiho.

Dnešní druhý a zároveň poslední závod letošní sezóny bude odstartován ve 13:30 a z poleposition bude startovat Jan Kašpárek.

Tisk info NF1400.cz, foto R.Holub


 
 
Fotogalerie:   Okruhové trucky v Zolderu 2009 - sobota, foto týmu Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose