www.car.cz
 

Mičánkův tým měl hodně vydařený víkend
     20.9.2009 21:57 - tisková zpráva


V neděli skončil sice Jiří Mičánek ve sprintu druhý za Danem Michlem a tím přišel o titul. V Barceloně v předposledním závodě seriálu VW Polo Cup dojel Tomáš Mičánek sedmý se ztrátou 7,028 na vítěze a celkově se posunul na desáté místo. Do výčtu úspěchů Mičánkova týmu je třeba ještě zahrnout dvě čtvrtá místa Tomáše Kašpárka v závodě formulových vozů divize 3.

Ztrátu první pozice ve sprintu a tím i mistrovského titulu bral Mičánek junior s nadhledem. "Bylo jasné, že náskok jednoho bodu mi nebude stačit v případě, že se Michlovi nic mimořádného nepřihodí. Jeho vůz Opel Michl má stejný výkon a je o 300 kilogramů lehčí. Takže je těžké držet krok. Pro mě je ale důležité, že jsem po vyhrocené sobotní tříhodinovce dojel druhý a odolal tlaku nových vozů BMW našich největších soupeřů," poznamenal po závodě Jiří Mičánek junior.

Po sedmém místě v Barceloně se Tomáš Mičánek vrátil do Top desítky hodnocení seriálu VW Polo Cup. "Byla to řežba. Jsem rád, že jsem ustál pozici, kterou jsem si vybojoval v kvalifikaci. Oproti předcházejícím závodům jsem měl jiné auto, které fungovalo na základě mých pocitů lépe," poznamenal Tomáš Mičánek.

Na rozdíl od předcházejících výtek tentokrát pochválil Tomášův výkon i jeho otec. "Zaznamenal jezdecký posun, jsem spokojen s výkonem i výsledkem. Mohl být dokonce šestý. Museli bychom ale podávat protest proti jízdě indického jezdce, jenž byl v okamžiku předjíždění napomínán. Ale tak daleko jsme nechtěli jít," poznamenal šéf Mičánek.

Z Mičánkova týmu měl o víkendu smůlu pouze Tomáš Bugner, kterého postihla před startem prvního formulového závodu technická závada v podobě spáleného relátka. Ve druhém závodě ale prokázal Bugner svoje jezdecké kvality a po stíhací jízdě dojel z chvostu startovního roštu desátý.

tisková informace Micanekmotorsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Hedbábná stezka 2009 v cíli, foto týmu CDT Radek Šolc a M. Janáček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose