www.car.cz
 

Z Brna si double z D3 odváží Ital Davide Amaduzzi
     20.9.2009 22:04 - tisková zpráva


Start druhého nedělního závodu probíhal za velmi příjemného, dalo by se říci letního počasí, teplota dosahovala k 23. st. C a teplota asfaltu se blížila 38 st. C. Samotné postavení na startovním roštu určilo pořadí prvního závodu ovšem s tím, že prvních 6 jezdců si vymění pořadí. Tak, že vítěz prvního závodu Ital #41 Amaduzzi Davide (Davide Amaduzzi) se postavil na šesté místo, vedle něj na páté místo, druhý z prvního závodu #1 Chabr Tomáš, sen. (Chabr Motorsport klub v AČR). Druhou řadu tedy obsadili #7 Passer Zbyněk (Chabr Motorsport klub v AČR) a #20 Kašpárek Tomáš (Mičánek Motorsport E PZ Inntal). Do první řady se postavil #18 David Palmi (Ivo Palmi) a na pole-position #21 Kašpárek Jan (AMK ECCE HOMO Šternberk).

Start závodu proběhl bez problémů, všichni v pořádku odstartovali. Velmi dobře odstartoval italský pilot #41 Davide Amaduzzi (Davide Amaduzzi), který ze své šesté pozice byl v první zatáčce již na prvním místě. Za Itala se zařadil #1 Tomáš Chabr, sen. (Chabr Motorsport klub v AČR) třetí byl #7 Zbyněk Passer (Chabr Motorsport klub v AČR) a dále pak celé jezdecké pole. Průjezd první zatáčkou byl hladký, bez kolizí, ovšem v zápětí přišla zpráva z ředitelství závodu, že je vyšetřován vůz č. 18 David Palmi (Ivo Palmi) za "ulitý" start.

Na první pozici jedoucí #41 Davide Amaduzzi (Davide Amaduzzi) zajel velmi rychlé druhé a třetí kolo, které bylo nejrychlejší v závodě (1:59.327) a svým soupeřům poodjel na rozdíl 10 sekund a jel si již "svůj vlastní závod". Na druhém místě jedoucí #1 Tomáš Chabr, sen. (Chabr Motorsport klub v AČR) dokázal taktéž poodjet svému týmovému kolegovi na třetím místě #7 Zbyňku Passerovi (Chabr Motorsport klub v AČR).

V této chvíli oznámilo ředitelství závodu penalizaci pro vůz #18 David Palmi (Ivo Palmi)

Šesté kolo závodu bylo dramatické na události. Nejprve zajel do boxu #8 Radek Krakovič (Krakovič Radek) a dále v závodě nepokračoval. Poté #72 Antonín Sus (Sus Antonín) odstavil svůj vůz mimo trať a taktéž dále v závodě nepokračoval.

Na cílové rovince zavlála černá vlajka s číslem 18 pro Davida Palmiho (Ivo Palmi), který nerespektoval penalizaci a tak byl ze závodu vyloučen, ostatně v devátém kole David Palmi odstavil svůj vůz mimo trať před třetí zatáčkou okruhu.

Nejostřejší souboj před koncem závodu se odehrával za zády čtvrtého #20 Tomáše Kašpárka (Mičánek Motorsport E PZ Inntal) mezi #21 Janem Kašpárkem (AMK ECCE HOMO Šternberk) a Ondřejem Loukotou (Ing. František Loukota) o pátou pozici. Rozdíl mezi oběma piloty byl pod 0.3 sekundy a v tomto souboji mohla rozhodnout i nepatrná chyba. Za touto dvojicí jezdil osamocený #10 Tomáš Chabr, jun. (Chabr Motorsport klub v AČR). Bojovalo se i o další pořadí. O osmé místo bojovala trojice #12 Silvestr Ulmann (ELSEV s.r.o.), #19 Tadeáš Spěváček (Autosportklub Formule Havířov) a #9 Tomáš Bugner (Mičánek Motorsport E PZ Inntal).

Za touto bojující trojicí byly již rozestupy poměrně větší, na 11. místě jezdil #11 Pavel Langer (Klub Racing Team Znojmo v AČR) následován #40 Lukášem Hanžlem (Auto Schwarz E klub v AČR) a #39 Michaelou Lešinskou (ASK Formule Havířov). Startovní pole uzavíral #17 Jakub Vonšák (Chabr Motorsport klub v AČR), který díky technickým problémům nemohl absolvovat první závod a v tomto druhém hledal se svým vozem společnou řeč. Bylo vidět, že Jakub má rychlost, ale přeci jen chyběly najeté kilometry z prvního závodu.

#41 Davide Amaduzzi (Davide Amaduzzi) s velkým náskokem protnul cílovou čáru a připsal si druhé brněnské vítězství. Na druhém místě dojel #1 Tomáš Chabr, sen. (Chabr Motorsport klub v AČR) a třetí #7 Zbyněk Passer (Chabr Motorsport klub v AČR).

Pořadí druhého závodu:
1. Davide Amaduzzi (Davide Amaduzzi)
2. Tomáš Chabr, sen. (Chabr Motorsport klub v AČR)
3. Zbyněk Passer (Chabr Motorsport klub v AČR)
4. Tomáš Kašpárek (Mičánek Motorsport E PZ Inntal)
5. Jan Kašpárek (AMK ECCE HOMO Šternberk)
6. Ondřej Loukota (Ing. František Loukota)
7. Tomáš Chabr, jun. (Chabr Motorsport klub v AČR)
8. Silvestr Ulmann (ELSEV s.r.o.)
9. Tadeáš Spěváček (Autosportklub Formule Havířov)
10. Tomáš Bugner (Mičánek Motorsport E PZ Inntal)
11. Pavel Langer (Klub Racing Team Znojmo v AČR)
12. Lukáš Hanžl (Auto Schwarz E klub v AČR)
13. Michaela Lešinská (ASK Formule Havířov)
14. Jakub Vonšák (Chabr Motorsport klub v AČR)
Neklasifikováni:
David Palmi (Ivo Palmi)
Radek Krakovič (Krakovič Radek)
Antonín Sus (Sus Antonín)

Pořadí Národní formule NF1400:
1. Ondřej Loukota (Ing. František Loukota)
2. Tomáš Chabr, jun. (Chabr Motorsport klub v AČR)
3. Tadeáš Spěváček (Autosportklub Formule Havířov)
4. Pavel Langer (Klub Racing Team Znojmo v AČR)
5. Lukáš Hanžl (Auto Schwarz E klub v AČR)
6. Michaela Lešinská (ASK Formule Havířov)
7. Jakub Vonšák (Chabr Motorsport klub v AČR)
Neklasifikováni:
David Palmi (Ivo Palmi)
Radek Krakovič (Krakovič Radek)
Antonín Sus (Sus Antonín)

tisk info NF1400.cz, foto R.Holub


 
 
Fotogalerie:   Brněnské dozvuky Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose