www.car.cz
 

SEAT dvěma zlaty z Imoly upevňuje své vedení v šampionátu WTCC 2009
     21.9.2009 14:08 - tisková zpráva


DVĚ VÍTĚZSTVÍ A DVĚ DRUHÁ MÍSTA TARQUINIHO A MULLERA

SEAT upevňuje své vedení v šampionátu WTCC

 

Tým SEAT Sport udělal tento víkend důležitý krok k obhajobě dvou titulů v Mistrovství světa cestovních vozů, které získal v sezóně 2008. Italský okruh v Imole byl místem desátého zastavení šampionátu WTCC. SEAT zde získal dvě vítězství a navíc dvě druhá místa. Gabriele Tarquini vyhrál první závod, následován Yvanem Mullerem, poté si role prohodili a Muller zvítězil ve druhém závodu před Tarquinim.

 

Výsledky jezdců SEATu, kteří již v kvalifikaci obsadili první tři místa, umožnila zvýšit odstup od jejich rivalů jen 4 závody před koncem sezóny. SEAT zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí značek na 21 bodů před druhým BMW, zatímco Tarquini je 7 bodů před svým týmovým kolegou Yvanem Mullerem a 18 bodů před Augustem Farfusem.

 

Rydell, Gené ani Monteiro nebyli v Imole schopni dosáhnout na stupně vítězů. Museli odstoupit po několika incidentech na trati v prvním kole prvního závodu.

V tom druhém byl Gené pátý, Rydell sedmý a Monteiro nedokončil.

 

Průběh obou závodů byl podobný se stejnými protagonisty. V prvním závodě se Tarquini, startující z pole position, ujal vedení, následovaný Yvanem Mullerem. Oba jezdci nasadili tempo, kterému ostatní nestačili, a tak si Tarquini a Muller udrželi své pozice až do cíle. Potom, co Gené, Monteiro a Rydell odstoupili, dokončil Tom Coronel závod za volantem SEATu León TFSI na skvělém šestém místě, jako vedoucí jezdec klasifikace nezávislých.

 

Ve druhém závodě nejprve vedl Alain Menu (Chevrolet), ale Muller a Tarquini se pozoruhodně vrátili na první dvě místa po tom, co předjeli šest svých rivalů.

 

Oba SEATy León TDI opět nasadily své tempo, které jim podruhé během jednoho dne přineslo dvě první místa v závodě. Za nimi se Jordi Gené a Rickard Rydell dokázali probojovat z hloubi startovního pole na konečné páté a sedmé místo a připsat si tak body do celkového pořadí jezdců.

 

Příští a předposlední zastavení šampionátu WTCC se odehraje na japonském okruhu Okayama 1. listopadu 2009.

 

 

Průběžné pořadí jezdců po 20 závodech WTCC

 

1. Gabriele TARQUINI (SEAT León TDI)                109 b.

2. Yvan MULLER (SEAT León TDI)            102 b.

3. Augusto FARFUS (BMW 320si)               91 b.

4. Andy PRIAULX (BMW 320si)                 66 b.

5. Rickard RYDELL (SEAT León TDI)                63 b.

 

Průběžné pořadí poháru konstruktérů po 20 závodech WTCC

1. SEAT                              271 b.

2. BMW                              250 b.

3. CHEVROLET                 169 b.

4. LADA                                78 b.

 


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2009 v Imole a vítězný Seat, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose