www.car.cz
 

Staronový mistr republiky Zdeněk Duda o víkendové Podzimní ceně i taktice týmu
     25.9.2009 00:09 - tisková zpráva


Staronový mistr republiky Zdeněk Duda si pochvaluje týmový přístup

Už druhým rokem vládne své divizi – vytrvalostním tříhodinovkám do 2000 ccm – brněnská stáj TechFuture. Letošní titul mistrů republiky mají Vladimír Hladík a Zdeněk Duda v kapse, i když se pojede ještě jeden závod. V říjnu sezóna skončí Epilogem na Masarykově okruhu. Stejně jako Hladík i Zdeněk Duda říká, že obhájit titul bylo těžší než získat první.

„Doufal jsem v obhajobu. V zimním období jsme vozu věnovali maximum. Příprava byla skutečně velmi precizní s cílem, aby oproti loňskému roku bylo auto po technické stránce vylepšeno. Zvýšil se výkon, snížila hmotnost, došlo i na aerodynamické úpravy a úpravy podvozku. Prostě jsme nic neponechali náhodě,“ zdůrazňuje staronový republikový šampión.

Duda tak hodnotí tuto sezónu za svoji nejlepší, přestože v závodnické kariéře už dosáhl výborných výsledků. Určitě nestojí v Hladíkově stínu. Jejich vítězství je suverénní, ale závodník upozorňuje, že tak snadné to nebylo.

„Horké chvilky jsem zažíval ve třetím závodě v Mostě. Hodně pršelo, trať byla kluzká a já byl deset minut před koncem penalizován. Za nedorozumění při startu tříhodinového závodu.... Chvíli mi trvalo než jsem se „odvzdušnil“ navíc jsem asi dvacet minut před koncem závodu zaváhal, uvolnil jsem ideální stopu předjíždějícímu DTM Audi a následkem byl smyk, Vyjel jsem mimo trať a ztratil spoustu času. Ten pak chyběl, proto máme v konečném součtu také jedno druhé místo,“ sportovně přiznává Duda.

S Hladíkem prý si padli do oka hned při prvním setkání. Bylo to na „bedně“ v roce 2006 v Mostě.

„Já byl druhý, Vladimír třetí. On si pak na rok odskočil do Porsche Carrera Cupu a já měl roční pauzu. Koncem roku 2007 se rozhodl, že se vrátí zpět do domácího mistrovství a hledal někoho se zkušenostmi a chladnou hlavou
. Já měl za sebou čtyři sezóny ve 2000ccm třídě v mezinárodním mistrovství republiky, třetí místo celkově v roce 2005 a čtvrté v roce 2006. Za Vladimíra nechci hovořit, ale já to považuju za šťastné spojení,“ popisuje Duda první kontakty se stájí TechFuture.

Stejně jako kolega je nyní dvojnásobným mistrem republiky. Co je podle něho hlavním důvodem toho, že svým soupeřům tak ujeli?

„Je to v týmu, v jeho chodu. Navíc jsme oba s Vladimírem poněkud rozdílné typy a výborně se doplňujeme. O taktice se vždy poradíme a volíme ji podle stanovených cílů, počasí a momentální situaci před závodem i při něm
. Jistě sehrály roli Vladimírovi dobré lidské vlastnosti, spočívající v jeho přístupu a motivačních schopnostech a spojené s opravdovým džentlmenstvím. Dohody se dodržují, jeho slovo vždy platí, což v motosportu a možná i jiných sportech nebává obvyklé..,“ naznačuje jezdec.

O plánech pro novou sezonu zatím nechce hovořit. Na to je prý ještě čas.

„Něco jsme si v tom smyslu už řekli, ale mluvit o tom můžeme až po Epilogu,“ vysvětluje Zdeněk Duda.



Petr Vlach
Mluvčí stáje TechFuture


 
 
Fotogalerie:   Okruhové speciály znovu v akci - PC MO 2009, foto V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose