www.car.cz
 

DMW Challenge: Na Dijonu zvítězil Eddy Kamm, kdo uspěje na Monze?
     26.9.2009 09:00 - Vladimír Rožánek


V DMW Challenge startují i čeští jezdci a ve své třídě poměrně úspěšně. Při posledním klání na francouzském okruhu v Dijonu zvítězil v první jízdě Eddy Kamm na Audi A4 DTM, když porazil i speciál SRM V8 Pierra von Mentlena. Třetí místo si vyjezdil Albert Kierdorf s Porsche 997 GT3 RSR. Naši se poskládali na konci cílového pořadí ve složení Václav Novák s Fordem Focus, Ivan Vršínský a Radek Bareš na Octávii II a neklasifikován zůstal jen Martin Skála s dalším Focusem.

Ve druhé jízdě na okruhu v Dijonu zvítězil opět Švýcar Eddy Kamm s Adui A4 DTM, když druhý dokončil Albert Kierdorf na Porsche 997 a třerí skončil speciál SRM V8. Hodně pilotů z DMW Challenge startuje také v ostatních a nejen sprint závodech. Například čtvrtý Bender nebo sedmý Dechent na Porsche 997 startují při AvD race víkendech a bojují ve společné klasifikaci po boku sportovních prototypů, stejně tak tomu je i ve Sports Car Challenge. Ale vraťme se k výsledkům z Dijonu, kde ve druhé jízdě dokončili naši v pořadí Novák, Vršínský, Bareš a Skála.

Nyní uvidíme další české piloty při závodech DMW Challenge na Monze, která stále platí za jeden z nejrychlejších okruhů a představí se zde i Petr Fulín a Jiří Janák s Audi A4 DTM týmu BRT. Jedou si zřejmě pro vítězství, ale Eddy Kamm jim bude dobrým soupeřem. V Brně skončil při sprintu na pěkném čtvrtém místě a český okruhový šampionát má o hodně lepší úroveň, než sponzorsky lépe zajištěný DMW Tourwagen Challenge.

V klasifikaci DMW TW Challenge vedl po desátém závodě Hans Ch. Zink s BMW M3, před Jörgem Bernhardem s Hondou S 2000 a třetí příčka patřila švédskému týmu Ring na Ferrari 430 Challenge. Našemu Skálovi s Fordem Focus patřilo po desátém závodě pěkné dvanácté místo.

Vláďa Rožánek

DMW TW Challenge 09


 
 
Fotogalerie:   Mostecké vytrvalostní klání v srpnu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose