www.car.cz
 

IC West Historic Nostalgie Rallye 2009 : konečně zlato pro Štauberovi s BMW
     29.9.2009 16:52 - tisková zpráva


Vítězství! Dokázali jsme to!

Vyhráli jsme! Fakt je to tak! Neuvěřitelné se stalo skutkem, my jsme to vyhráli absolutně. Vyhráli jsem soutěž, kterou před lety vymysleli nadšenci a prima lidi z Rallye klubu historických automobilů Plzeň a která za ta léta získala značný kredit, věhlas a uznání. Máme neskutečnou radost z toho, že naše posádka Jaroslav Štauber – Václav Štauber se s vozem BMW 2002 Ti stala vítězem IC West Historic Nostalgie Rallye 2009. Soutěže, kde se na sobotním startu sešlo celkem 121 posádek a z nich skoro polovina (59! posádek) bylo historiků.

Náš úspěch přišel v závěru roku, ve kterém nás až do tohoto víkendu provázela až neskutečná smůla. Na jaře jsme ani neodstartovali do Rallye Vltava, na kterou jsme se celou zimu těšili. Všechny přípravy a investice do soutěžního BMW vzaly za své během jediné noci. Během noci před technickou přejímkou, když už jsme měli za sebou celé náročné najíždění tratě a večer jsme jeli naposled projet bavoráka.

Rozletěl se přítlačák, následovalo půlnoční rozebírání a noční shánění poškozeného dílu, pak zoufalství za ranního svítání, poslední marné pokusy s posunutým časem přejímky a beznadějného hledání dílu po kamarádech a pak jen zoufalství a slzy. Šedesát super historiků z celé Evropy, přiznám se, že jsem nedokázal se jít ani podívat, i když se jelo v Plzni, kde žiji. Prostě bych u trati brečel.

Chtěli jsme si spravit náladu v Českém Krumlově a začátek soutěže se nám vydařil. Všechny pozitivní pocity byly zvýrazněny nádhernými a těžkými rychlostkami, postupně jsme začali zajíždět i dobré časy a již se zdálo, že se nám konečně podaří na třetí pokus Krumlov dokončit. Ale ani zde jsme se nedočkali. Předposlední zkouška z Rožmitálu a střihly se nám šrouby na poloose zřejmě natažené po agresivní jízdě na druhých Malostech. Konec a opět zoufalství stupňované ještě poruchou našeho doprovodného vozidla s naloženým závoďákem, takže jsem na opuštěné vložce opravovali až do tmy, abychom se vůbec nějak dostali domů.

Snad už je to všechno, říkal jsem si před Příbramí, teď už se nám povede jen dobře. Ale kdepak. Po našem zmatkování v úvodu soutěže přichází opět tvrdá stopka a opět je to porucha součástky za pár korun, utržený kondenzátor na rozdělovači a motor nejede.

Teď jsem šťastný z výsledku z Historic Nostalgie Rallye. Mám radost nejen ze zisku putovního poháru určeného pro vítěze této soutěže, přede mnou ho měli rok doma například Holub (BMW 2002 Ti), Tichý (Opel Kadett), Petrášek (Opel Ascona) nebo Sýkora (BMW 2002 Ti), ale také cítím velkou satisfakci za ty roky, co po malých krůčcích posunujeme naše BMW 2002 Ti pomalu dopředu.

Je na něm ještě hodně práce, ale již teď funguje docela dobře a je radost s ním jet po rychlostní zkoušce. A ta radost z jízdy je pak o to větší, když se jede taková zkouška, jakou byla ta u Švihova, protože tohle je legendární kousek asfaltu, který pamatuje před čtyřiceti lety průjezdy soutěžních vozidel při Rallye Wiesbaden a také při Rallye Vltava. Dobře si to pamatuji, shodou okolností jsem se ve Švihově narodil a jako malý kluk jsem tohle vše viděl na vlastní oči.

Rallye historiků je krásný sport a každého, kdo dokáže jít usilovně za svým cílem a kdo bude dostatečně trpělivý, určitě odmění také takovými příjemnými zážitky, které jsem si z tohoto víkendu odnesl já. Přeji vám to ze srdce všem.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

Výsledky IC West Historic Nostalgie Rallye 2009

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Štauber-Štauber
Padrián-Jiroud
Vichta-Zachoval
Saller-Saller
Kašpar-Bílek
Denk-Breník
Vostrý-Němec
Michálek-Červený
Hostaš-Hořejší
Kouba-Vohrnová
BMW 2002 Ti
Škoda 120 S Rallye
VW Brouk
Škoda 120 S Rallye
Austin Mini Cooper
Škoda 120 S Rallye
Škoda 130 L/A
Škoda 130 RS
Lada VFTS
Zastava 1100
1h05'51"9
+18"9
+30"7
+31"2
+1'00"9
+1'21"2
+1'33"3
+1'34"7
+1'45"0
+1'50"7

Tisková informace RallyeJournal.cz Teamu, Plzeň, na Sv.Václava 28.9.2009
PR


 
 
Fotogalerie:   Brno Soběšice 2009 objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose