www.car.cz
 

O prestižní titul AUTO ROKU KMN 2010 soupeří v těchto dnech více než tři desítky vozů
     1.10.2009 19:25 - tisková zpráva


 

Co je AUTO ROKU KMN 2010?

AUTO ROKU KMN je nejprestižnější anketa hodnotící automobilové novinky na našem trhu. Titul a právo být označován jako AUTO ROKU KMN totiž získá vůz, který volí porota složená z 36 odborných motoristických novinářů nezávislých na kterékoli vyrábějící nebo dovážející společnosti. Vítěze vybírají tito odborníci ve dvou kolech z nominovaných vozidel, která splňují přesně daná kritéria. Pravidla ankety AUTO ROKU KMN vycházejí z renomované evropské ankety Car of the Year, ve které rozhodují o umístění aut také motorističtí novináři.

Pro účast v anketě AUTO ROKU KMN musí každý automobil splňovat řadu podmínek, včetně té základní, že jde o novinku na českém automobilovém trhu. Proto musí být vůz zároveň sériově vyráběn a prodáván v ČR nejpozději do 31. 12. 2009.

Volí se vždy typ, popřípadě typová řada nominovaného auta, nikoli jeden vybraný model. Podmínkou účasti je také skutečně nová verze vozu, včetně technických změn, nikoli jen omlazovací facelift. Při posuzování jednotlivých kandidátů se hodnotí především celková konstrukce a design, komfort, bezpečnost, hospodárnost, ovladatelnost, jízdní vlastnosti a chování na vozovce, výkon, funkčnost, plnění ekologických norem a cena. Jedním z hlavních kritérií umožňujících porovnání nominovaných aut nejrůznějších tříd a kategorií je value for money - hodnota získaná za vynaložené peníze.





Klub motoristických novinářů (KMN) je zájmovým sdružením vytvořeným k zajišťování společných zájmů a potřeb novinářů z oblasti mediálních informací o motorismu. KMN kromě prosazování těchto společných zájmů motoristických novinářů usiluje hlavně o podporu a propagaci veškeré činnosti týkající se motorismu. KMN sdružuje na stovku odborných motoristických novinářů z celé ČR, v jeho řadách jsou šéfredaktoři a redaktoři nejvýznamnějších motoristických médií v ČR a také jediný český porotce prestižní evropské ankety Auto roku (COTY).

KMN pořádá zcela nezávislou novinářskou anketu AUTO ROKU KMN, dále samostatnou anketu INOVACE ROKU, ve které se hodnotí nejlepší technická řešení z oblasti auto-moto, anketu PR ROKU z oblasti auto-moto.

Více informací o klubu na www.czkmn.cz

__________________________________________________________________________

Car of The Year (COTY) - expertní nezávislá anketa o auto roku v Evropě. V porotě je 59 členů zastupujících 23 zemí. Vítězný automobil ankety Car of the Year je vyhlášen v lednovém termínu a výrobce je pak oprávněn používat titul Car of the Year a logo ankety po dobu příslušného roku.




AUTO ROKU KMN 2010 - Seznam nominovaných vozů

  1. Audi A5 Sportback

  2. BMW X1

  3. BMW Z4

  4. Citroën C3 Picasso

  5. Ford Ka

  6. Honda Insight

  7. Hyundai i20

  8. Hyundai ix55

  9. Chevrolet Cruze

  10. Infiniti G

  11. Infiniti EX

  12. Infiniti FX

  13. Kia Soul

  14. Lexus RX

  15. Mazda 3

  16. Mercedes-Benz E

  17. Mercedes-Benz E Coupé

  18. Mitsubishi Colt

  19. Nissan 370Z

  20. Opel Astra

  21. Opel Insignia

  22. Peugeot 3008

  23. Porsche Panamera

  24. Renault Megane

  25. Renault Scénic

  26. Seat Exeo

  27. Subaru Legacy

  28. Škoda Yeti

  29. Toyota Avensis

  30. Toyota IQ

  31. Toyota Urban Cruiser

  32. Toyota Prius

  33. Toyota Verso

  34. Volkswagen Polo

Tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose