www.car.cz
 

Pech bude v Blovicích usilovat již o čtvrté vítězství v řadě
     tisková zpráva


Václava Pecha jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem čeká tento víkend další start na automobilové soutěži. Posádka se zúčastní pátého podniku letošního rallyesprintového šampionátu, kterým bude Rally Šou Blovice.

Poslední start této plzeňské posádky nedopadl na Agropa Rally Pačejov podle představ, neboť Václav Pech jun. musel odstoupit z vedoucí pozice pro technickou poruchu. Přestože zastavil hned po prasknutí kardanového hřídele, ten poničit nejen nádrž, ale hlavně  zatemoval výfuk. Přetlak z nahromaděných výfukových plynů způsobil popraskání hadic vedoucí do turba a poškodil některé další díly v motoru. Protože se vše odehrálo před týdnem, měli mechanici teamu napilno. „Poškozené díly jsme posílali na výměnu do Anglie, všechny jsou již zpět, nejpozději ve čtvrtek bude auto celé pohromadě a v pátek ho krátce vyzkouším zda před startem vše funguje jak má.
 
Během blovické soutěže budeme mít jedinečnou možnost vyzkoušet tovární pneumatiky Pirelly, které nasadí soutěžní team Subaru na blížícím se podniku mistrovství světa Rallye Deutschland. Jsme rádi, že jsme tuto nabídku dostali a můžeme přímo porovnat rozdíl mezi doposud používanými komerčními pneu Michelin a továrními pneu Pirelly, které by měli být podle papírových předpokladů lepší,“ hovoří o přípravách teamu Václav Pech jun.
 
Ten již dokázal ve své kariéře v Blovicích vyhrát celkem čtyřikrát, z toho třikrát v řadě v posledních ročnících. Díky tomu získal do trvalého vlastnictví do té doby putovní pohár, který podle pravidel soutěže získá natrvalo právě ten jezdec, kterému se podaří zvítězit třikrát v řadě za sebou. „Tento pohár je pro mě asi ta nejcennější trofej, protože je na něm zapsán také můj otec jako vítěz jednoho ročníku blovické Rally Šou,“ dodává ještě Václav Pech jun.
 
Rally Šou Blovice se jede tuto sobotu, kdy se na celkem devíti rychlostních zkouškách v okolí Blovic představí více než stovka posádek. Václav Pech jun. startuje do rallye s číslem 1 v 8:00 a jeho návrat na cílovou rampu je očekáván před čtvrtou hodinou odpolední.
 
 
Jaroslav Štauber
 
Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 4.8.2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose