www.car.cz
 

Pavel Langer zakončil sezónu při Podzimní ceně Masarykova okruhu.
     5.10.2009 07:14 - Jirka Navrkal


Podzimní cena Masarykova okruhu v Brně uzavřela letošní sezónu mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích. Výjimkou je pouze divize 4 vytrvalostních závodů cestovních vozů, která ukončí seriál 6hodinovým závodem v sobotu 18. 10. 2009 při závodu Epilog na brněnském okruhu.

 

      V divizi 3, závodů formulových vozů do 1400 ccm, se opět zúčastnil třebíčský jezdec Pavel Langer na voze Autola 1/04 C. S ním startoval v samostatně hodnocené skupině  národních formuli do 1400 ccm v barvách Klub Racing Team Znojmo.  

 

Langer poprvé startoval až v Mostě

       Seriál mezinárodního mistrovství měl letos na programu pět dvojzávodů, z toho tři na severočeském Autodromu Most a dvakrát v Brně, kde se zahajovalo Jarní a končilo Podzimní cenou Masarykova okruhu. Langer poprvé startoval v červnovém závodě v Mostě, kde se uvedl šestým místem. Situaci před začátkem sezóny viděl  následovně: „V zimě jsme provedli na závodním voze repasi, která se nám trochu protáhla až do jarního období a nechtěl jsem riskovat starty z neodzkoušeným vozem, proto jsem začal až v červnu. Hned při prvním mém startu jsem zjistili s mechaniky, že vůz je konkurence schopný a že s ním budu závody dokončovat a hlavně bodovat“. Pavlova slova se naplnila při dalším mosteckém závodě, kde dojel osmý a ve druhé jízdě pak šestý a dostal se na průběžné sedmé místo.

 

Udržení  pořadí se podařilo

       Závěrečný závod na Masarykově okruhu v Brně, nezačal pro Langera vůbec dobře. „Problémy s  diferenciálem se podařilo odstranit a můžeme nastoupit ke druhému kvalifikačnímu tréninku“ sdělil jezdec dobrou zprávu. Spokojenost provázela i v průběhu obou jízd. V té první dojel Langer  pátý a ve druhé dokonce čtvrtý. Celkově získal 33 bodů a sedmou pozici ze čtrnácti startujících v hodnocení jezdců národní formule do 1400 ccm uhájil. Je to posun o čtyři příčty od dvou předcházejících roků, kdy se Langer shodně umístil na jedenáctém místě. „S letošní sezónou jsem spokojený, vůz jel podle mých představ. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří moje  závodění podporovali včetně  KRT Znojmo v jehož barvách jsem startoval  “ zhodnotil svoji účast Pavel Langer.  

 

Jaromír Navrkal


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose