www.car.cz
 

Charouz odmítl nabídku na Engeho start v zámoří již o víkendu
     tisková zpráva


Enge dostal nabídku z Champ Car - (04.08.04)

Antonín Charouz, manažer Tomáše Engeho, dostal od týmu Mi-Jack Conquest Racing nabídku na start svého svěřence v osmém závodu série Champ Car v Elkhart Lake, který se jede tento víkend. Enge s Charouzem nakonec po zvážení všech okolností tuto nabídku odmítli.

Český jezdec v minulém týdnu zamířil do USA kvůli testům vozu IRL s týmem Patrick Racing a během jeho pobytu za oceánem se dostala do hry účast v závodu na Road America. Manažera Charouze oslovil tým Mi-Jack Conquest Racing, kde by se znovu sešel s Justinem Wilsonem, se kterým jezdili v roce 2001 v týmu Coca Cola Nordic Racing. Enge měl nahradit Alexe Sperafica.
 
Antonín Charouz: Vše se seběhlo hodně rychle. V závodních kruzích se rozneslo, že Tomáš je v Americe a tým Mi-Jack Conquest Racing nás oslovil s nabídkou  startu na Road America, kde se jede tento víkend. Hodně jsme nad tím přemýšleli a ačkoliv si nabídky hodně ceníme, nakonec jsme se rozhodli proti Tomášově účasti. Nejzávažnějším problémem bylo to, že Tomáš byl v okamžiku konkrétní nabídky už na palubě letadla do Evropy a musel by letět zase zpět.
 
Navíc by jel v průběhu 14 dnů se třemi typy formulí, což by nebylo dobré, protože naší prioritou je dosažení co nejlepších výsledků v F3000. Určitou roli hrálo také to, že by jel s šasi Reynard, které v současné době nedosahuje kvalit konkurenční Loly, kterou jede většina startovního pole. Nechtěli jsme riskovat Tomášovo dobré jméno, které si v zámoří vybudoval.“
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose