www.car.cz
 

FIA GT3: Stříbrní Matzke a Klingmann s BMW ve francouzské Paul Ricard !!
     6.10.2009 00:11 - tisková zpráva


Stříbro z francouzského Paul Ricard

 Pátý podnik evropského mistrovství závodů cestovních vozů se jel na krásném testovacím okruhu Paul Ricard v jižní Francii. Již od volných tréninků panovalo nádherné teplé počasí. Kvalifikace se česko–německé posádce podařila na výbornou.

Jens Klingmann vybojoval pole position a Martin Matzke střed pole do druhého startu.V sobotu rozjížděl Jens Klingmann a start se mu povedl. Po prvním kole byl na druhém místě a náskok prvního vozu nadále snižoval. V jedné části trati začalo bohužel nečekaně hustě pršet.

Když byla odjeta čtyři kola, došlo k hromadné havárii devíti vozů a závod musel být přerušen a následně ukončen. Posádka tak získala jen polovinu bodů, protože kvůli  havárii neodjela celý závod.

„Sobotní stříbro mě potěšilo, ale raději bych si závod užil na trati, než abych koukal jen z boxu. Byl jsem rád, že se Jens té kolizi vyhnul a mohli jsme nastoupit  do druhého, nedělního závodu,“ řekl Martin Matzke. Z důvodu sobotní kolize se na startovní rošt druhého závodu postavilo o tři vozy méně, ale přišla opět smůla, a česko-německá posádka cílový prapor neviděla.

Došlo k závadě sání motoru a po několika zajížďkách do boxu, kdy se mechanici snažili závadu odstranit, nešlo v zápolení pokračovat. „Už od startu BMW nejelo, ztratil jsem hned čtyři pozice a motor ztrácel výkon. Několikrát jsem zajel do boxu, ale pak už se nedalo pokračovat.

Víkend to ale z hlediska bodů byl úspěšný. Trať je moc pěkná, i když je pro mě jedna z nejtěžších z celého šampionátu. S Jensem si rozumím velice dobře, jak na závodišti, tak i mimo něj,“ dodal Matzke.

Ani druhá posádka týmu ALPINA Csaba Walter a Claudia Huertgenová neměla v neděli štěstí. Dvě kola před koncem, když bylo  BMW na prvním místě, došlo k defektu na pneumatice. Mechanici dokázali sice bleskově kolo vyměnit, ale stačilo to už jen na sedmé místo.

„Sobotní pohár za druhé místo jsme získali za kuriózních podmínek, ale mám z něho  samozřejmě radost. V druhém nedělním závodě   jsme opět neměli motoristické štěstí, když zradila technika. Pro další závody je ale také důležitá sehranost posádky, a ta opět potvrdila, že má na to sbírat cenné body,“ dodal spokojeně manažer Martin Matzke starší.

Poslední  podnik evropského mistrovství se  měl konat v Dubaji, ale promotér tento podnik přesunul do  belgického  Zolderu, kde se jede již 24.října 2009.


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 a Algarve 2009 a kočičky objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose