www.car.cz
 

Truckerský titul je v nejlepších rukách - Davida Vršeckého s českou Buggyrou!
     8.10.2009 00:02 - tisková zpráva


Titul je v nejlepších rukách!

Tvrdí v telefonickém rozhovoru Vršeckého předchůdce na mistrovském trůnu a týmový spolujezdec Markus Bösiger.

Mistra Evropy z roku 2007 potěšila Vršeckého slova o tom, že zlomovým momentem závodu bylo double v úvodním měřeném tréninku, po kterém poslaly Buggyry Antonia Albaceteho do druhé řady. "Bylo jasné, že Antonio bude tlačit na pilu. Rozdíl mezi vítězem a druhým jezdcem prvního závodu každého dne je totiž pět bodů, tedy přesně polovina Davidova náskoku. Albaceteho vítězství jsme se chtěli vyvarovat,"komentoval Bösiger úvod závodního víkendu, který měl podle názoru švýcarského jezdce jen jednu chybičku.

"Měl vyhrát David. Musím se přiznat, že mě můj čas překvapil. Při nejlepší vůli ale neumím zajet měřený trénink tak, abych dojel druhý. O to důležitější bylo Davidovo umístění. A třetí místo Albaceteho se rovnalo rovněž malé výhře."

Výsledky měřeného tréninku totiž rozhodly o tom, že Albacete bude startovat z "liché" pozice právě za Bösigerem. Následující start pak přinesl tolik emocí. "Podle mého názoru byla Albaceteho strategie postavena na tom, že pojede z první řady a bude tak těžit z velmi specifické práce muže ovládajícího semafor. Najednou se musel srovnat s tím, že před ním jede Bösiger. Nicméně i Antonio by měl vědět, že tempo na startu určuje jezdec na první pozici," odmítá Markus španělské výtky, že na startu Antonia záměrně přibrzdil a umožnil Vršeckému dostat se do čela.

"Loni na Nürburgringu jsem byl penalizován za překročení maximální povolené rychlosti 70 km/h při letmém startu. Nikdo se nemůže divit tomu, že jsem si dával hodně velký pozor. A nemůžu za to, že Antonio neměl více variant startu. Ostatně v neděli startoval z pole position a taky to nezvládl. Albaceteho starty nejsou problémem Bösigera."

Reakce španělského soka v polovině prvního kola Markuse překvapila, rozhodnutí jury pak podstatně méně. "Je vidět, že španělská strana vůbec nepočítala s tím, že by Antonio po startu nevedl. Najednou asi nevěděl, co má dělat. A nebyl dost trpělivý na to, aby závodil. Když jsem dostal ránu a viděl, že taky Albacete končí, věděl jsem, že budu prohlášen viníkem. Jinak to v Jaramě ani nejde. Abych pravdu řekl, v té chvíli jsem to moc neřešil. Věděl jsem, že titul je v nejlepších rukách."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra a David Vršecký vybojovali v Jaramě 2009 titul, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose