www.car.cz
 

Czech Dakar tým slavil v sobotu na Vsetíně dokonce trebl ! Tedy tři posádky s medailemi!
     8.10.2009 00:05 - tisková zpráva


Czech Dakar tým slavil na Vsetíně trebl !

O uplynulém víkendu se na vsetínských tratích uskutečnil poslední díl seriáu MMČR (Mezinárodní mistrovství České republiky), CEZ (Central European Zone) a předposlední podnik v rámci mistrovství Polska. Byl to již VII. ročník této soutěže a dovolím si říct, že prozatím nejvydařenější. Na start závodu se postavilo 22 posádek z Česka, Polska, Maďarska a Chorvatska, což je historicky nejvyšší počet startujících a aby to nebylo málo, tak se zde konalo s hned několik premiér soutěžních vozů na území ČR.

Nejvíc pozornosti samozřejmě budil již jistý český i maďarský šampión Mirek Zapletal, který na Vsetín přivezl žhavou novinku zvanou H3 EVO. Tento krásný černý speciál budil rozruch ihned po příjezdu dřevohostického týmu do dějiště závodu, je třeba podotknout, že to byla pozornost oprávněná. Další novinkou byl vůz Josefa Kakrdy, který oblékl svůj vůz do noveho kabátu připomínající Škodu Roomster. Josef Kakrda s títmo vozem již 2x startoval, avšak před domácími fanoušky to byla premiéra.

Z Czech Dakar týmu se na start postavili tři jezdci, respektive čtyři jezdci : Jiří Janeček s Lukášem Vacovským, Dušan Kunovyský s Liborem Latinákem (oba Toyota LC 120), Viktor Chytka s Pavlem Vaculíkem ( Mitsubishi Pajero) a Marek Spáčil s Tomášem Hořanským, který zde představil svou novou Tatru. Marek však startoval jen V 6 SS a tak nebyl klasifikován, jednalo se především o test a hlavně prezentace týmu českým fanouškům.

Mirek Zapletal se od prvních metrů ujal vedení, které postupně navyšoval a nakonec se do cíle dostal s více než 2 minutovým náskokem na druhého v cíli, jenž byl Maďar Garamvölgyi s Pathfinderem: Mezinárodní stupně vítězů pak ještě doplnil třetí Chorvat Saskin, který na Vsetín přijel se Szalayovou Antarou.

V kategorii T2, v níž startovaly všechny tři vozy Czech Dakar týmu, dokonal využil znalosti trati Viktor Chytka a dojel si pro suverénní vítězství s podobným odstupem jako Mirek Zapletal. Na druhém místě dojel do cíle Jiří Janeček, který startoval na Vsetíně poprvé. To samé platí o třetím Dušanovi Kunovském, pro kterého to byl navic teprve 4 závod v životě a druhý, který absolvoval jako pilot. Czech Dakar tým tak slavil na Vsetíně zisk treblu!

Jiří Janeček si na Vsetínsku pojistil již jistý titul v rámci CEZ, Viktor Chytka s Dušanem Kunovským si v totmo seriálu udrželi své pozice a to 4., respektive 5. příčku. Na pátou příčku poskočil Viktor Chytka i v rámci celkového hodnocení MMČR.

Krátký a velmi rychlý podnik, kde člověk doplatí na sebemenší chybičku, tak by se dal charakterizovat závod, jenž se pomalu, ale jistě stavá tradicí cross country rallyového podzimu a to nejen toho českého.




PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye cross country ve Vsetíně objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose