www.car.cz
 

Čerstvý mistr světa Martin Prokop převzal také Cenu Rady města Jihlavy
     8.10.2009 17:53 - tisková zpráva


Automobilový závodník převzal Cenu Rady města Jihlavy
Martin Prokop převzal cenu za titul juniorského mistra světa pro rok 2009

Automobilový závodník Martin Prokop dnes převzal z rukou primátora Jaroslava Vymazala Cenu Rady města Jihlavy. Martin Prokop je oceněn Cenou Rady města Jihlavy za získání titulu juniorského mistra světa v automobilové rally pro rok 2009. Titul získal 1.-2. srpna 2009 ve Finsku se spolujezdcem Janem Tománkem.

Návrh na udělení ceny juniorskému mistru světa z Jihlavy podal primátor Jaroslav Vymazal.

Cenu uděluje rada města mimo jiné za propagaci města. „To, co jste dosáhl, nedokázal nejen nikdo z Jihlavy, ale z celé České republiky. Propagujete naše město i republiku v celém světě,“ ocenil dosavadní úspěchy závodníka primátor Jaroslav Vymazal.

Oceněný Martin Prokop převzal pamětní list, plaketu města, knihu o Jihlavě a květinu. „Cestuji po celém světě, ale domů do Jihlavy se vždy rád vracím. Nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl takové ocenění od svého města dostat. Ceny si velmi vážím,“ poděkoval před zraky radních a novinářů nejlepší juniorský automobilový závodník světa.


Z úspěchů automobilového závodníka Martina Prokopa:
2004 1. místo Šumava rally
2005 1. místo Valašská rally sk. A
2006 1. místo Rally Monte Carlo – tř. A6
2007 1. místo Rally Monte Carlo – tř. A6
2007 1. místo Rally Deutschland – JRC
1. místo Rally de France Tour de Corse
2008 1. místo Rally Finland
1. místo Rally New Zealand
1. místo Rally de Espana
1. místo Rally de France
2009 2. místo Rally Ireland
3. místo Rally Norway
2. místo Rally Portugal
1. místo Cyprus Rally


Cena Rady města Jihlavy může být udělena fyzickým a právnickým osobám za výrazný podíl na rozvoji města Jihlavy nebo jeho propagaci, za ekonomický přínos, u příležitosti životního jubilea, za činnost v mezinárodním měřítku, za významné ovlivnění veřejného dění, čestným návštěvám města, za výrazný počin v daném roce apod.

Návrh na udělení ceny může podat primátor, radní, zastupitelé, občané a instituce. Cenu předává primátor města nebo jiný člen rady.


Radek Tulis

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose