www.car.cz
 

Truck Racing Cup – Lacko ani Votíšek na bednu nedosáhli
     Vladimír Rožánek


Ve třídě Race Truck, kde jsme si letos zvykli vídat velmi početné pole, se na finském závodním okruhu Alastaro sešla poněkud mizivá konkurence. Na start kvalifikace se postavilo jen deset závodních tahačů, chyběli jezdci ze hlavně ze Španělska a Francie,  pro které byl tento závod příliš vzdálený a proto raději nepřijeli. Ve Finsku si tedy dala dostaveníčko jen absolutní špička třídy Race Truck. Z našich opět startovali Adam Lacko s Manem a Frankie Vojtíšek s Renaultem.
 
Lackovi se úvod sezóny podařil, v kategorii Race Truck je letos nováčkem a druhé místo v Evropě, které si pár závodů držel přidalo na optimismu celému  Český Telecom Prima.teamu, díky zranění prstu jeho forma stagnuje, ale my věříme, že na domácí trati v Mostě, kde se pojde další díl FIA Truck Racing Cupu, ukáže sílu svého Manu a plně předvede své jezdecké umění. Stále se trápící Frankie Vojtíšek hledá pro svůj Renault rozbitý při úvodním podniku, vhodné nastavení. Zde jeho stroj stačil jen na 5. místo v prvním Cupovém, lépe bodovaném závodě. Domácí trať v Mostě také velmi dobře zná a bude divákům chtít jistě vynahradit smolný začátek sezóny.
 
V první kvalifikaci získal vítězství Stuard Oliver, před Bernauem, oba na vozech Man, třetí byl Hahn s Mercedesem – Benz. Vojtíšek dojel šestý a Lacko hned za ním.
První pohárový závod pro sebe získal opět Stuard Oliver, před Hahnem z Německa na Mercedesu a třetí skončil v plně bodovaném závodě Angličan Ross Garrett na Fodenu Alpha. Pátý dojel Frankie Vojtíšek.
 
foto archív Buggyra
 
V druhé kvalifikaci byl nejlepším jezdcem Jochen Hahn, před Rossem Garrettem a třetí skončil Bernau. Pátý dojel kvalifikaci Adam Lacko.
Pohárový závod vyhrál Jochen Hahn z Německa, který tím získal zatím své nejlepší umístění a před mosteckými závody ukázal, že závodit ještě nezapomněl. Druhý dojel Ross Garrett s Fodenem a třetí Egon Allgauer z Rakouska, stájový kolega našeho Adama Lacka, ten skončil až na místě osmém se čtyřkolovou ztrátou. Trochu již zašlé slávy oprášil Jezdec Jenkins, který jel ve Finsku s tahačem Sisu, ale bojoval spíš sám se sebou.
 
Výsledky Alastaro FIA TRUCK RACING CUP 2004
 
První kvalifikace
 
Stuart Oliver GB – M.A.N.
Lutz Bernau D – M.A.N.
Jochen Hahn D – Mercedes Benz
 
První pohárový závod
 
Stuart Oliver GB – M.A.N.
Jochen Hahn D – Mercedes Benz
Ross Garrett GB – Foden Alpha
 
Druhá kvalifikace
 
Jochen Hahn D – Mercedes Benz
Ross Garrett GB – Foden Alpha
Lutz Bernau D – M.A.N.
 
Druhý Pohárový závod
 
Jochen Hahn D – Mercedes Benz
Ross Garrett GB – Foden Alpha
Egon Allgäuer AUT – M.A.N.
 
Teď se především těšíme na závody v Mostě, kde se snad představí naši jezdci v plné síle, uvidíme zřejmě i novou Buggyru a očekáváme opět velmi početnou diváckou kulisu, která tolik chybí Českým jezdcům.
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose