www.car.cz
 

Brněnský sobotní Epilog 2009 zkusí dokončit celkem 59 vozů
     14.10.2009 00:18 - Vladimír Rožánek


Překvapit na Epilogu letošní sezóny však mohou i jezdci. Na Mercedesech DTM se kromě již známých jezdců představí Peter Kox z Holandska, Miro Konopka ze Slovenska, či Rakušanluka Lichtner-Hoyer z týmu Jet Alliance, který vyjezdil v minulých sezónách několik bodů ve FIA GT.

V Audi A4 DTM se oět ukáže Tomáš Kostka, Thed Björk, Daniel La Rosa a Jiří Janák, který s tímto vozem absolvoval i DMW Challenge. Velmi silný vůz Pagani Zonda s motorem Mercedes V12 předvedou Antonín Herbeck a Michael Vorba, které ve druhém stájovém voze Ferrari 575 Maranello doplní ještě Brit Caton.

K favoritům pak patří Chevrolet Corvette C5-R z Rakouska, několik velmi silných vozů Porsche 996 a 997, nebo smečka Ferrari z týmu MenX a polských stájí, které pojedou v Brně také. Bude zajímavé sledovat, jak jim budou konkurovat i Tatra Ecorra bratří Hajdůšků a Lamborghini Gallardo Evo s dvojicí Urbanů.

Ve třídě do 3500ccm3 se opět utkají Porsche 997, Ferrari Petra Vacíka a smečka vozů BMW ze stáje Šenkýř Motorsport, Duck Racing a KK Racing. Mičánek však na Epilog chystá dva stroje Porsche 997 a další 997 ve třídě nad 3500ccm.

Šenkýř pak opět vyndá nové BMW M3 E92 GTR a do posádky přibude Slovák Sládečka, který s Alfou Romeo 156 zvítězil ve dvoulitrových sprintech. Za KK Racing pak vyrazí jeho slovesnká kolegyně Michaela Pešková, která startovala i v Octáviích. Na Ferrari 360 pak pojede trio Vacík, Dolák, Baran a doplní je nováček Richard Chladič.

Dvoulitry by měly patřit vozům Renault Clio, kterým se v sezóně dobře dařilo. Na startu se jich objeví celkem šest. O svůj úspěch zabojují stáje Tech Future, IP Racing Shop, ARC Bratislava a Mičánek Motorsport. Chybět nám nebude Honda Integra Foukalů, Alfa Romeo ze Scuderie Ciest la Vie, nebo Lotus Exige Tomáše Kusého. Poláci přivezou například VW Golf, Alfu Romeo 156 nebo Hondu Integru.

Po třech hodinách v Brně definitvně uzavřeme klasifikaci MMČR v závodech na okruzích divize 4 a po náročných šesti hodinách pak poslední tečku této sezóny, kterou zajisté brněnský Epilog 2009 na Masarykově okruhu bude.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   PCMO 2009 a Ferrari týmu Ed Hardy objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose