www.car.cz
 

Vojtěcha Štajfa čeká Bohemia opět po boku s Marcelou Dolečkovou
     14.10.2009 16:02 - tisková zpráva


SUBARU CZECH RALLY TEAM NA BOHEMII VYZKOUŠÍ TWITTER

Vojtěcha Štajfa a Marcelu Dolečkovou čeká již o víkendu jedna z nejoblíbenějších soutěží Subaru Czech Rally Teamu – mladoboleslavská Rally Bohemia. V Impreze už zdárně vrčí nový motor a tak nezbývá, než se dobře seznámit i s vlastní soutěží. Její průběh v podání bílomodročerných barev bude premiérově možné sledovat skutečně on-line.

Zejména letos na jaře, po nepříliš vydařeném vystoupení na šumavské soutěži, pocítil Subaru Czech Rally Team v zádech velkou podporu svých příznivců. Nutno přiznat, že tato podpora byla jedním z nejvýraznějších hnacích prvků pro mechaniky i pro celý tým, aby svorně dokázali v rekordním čase připravit kompletně nový hatchback Subaru Impreza WRX STI. Tak trochu na oplátku se proto bílomodročerné barvy rozhodly udělat další vstřícný krok vůči fanouškům.

Současnost přeje novým technologiím, které používá stále více lidí a jedním z nejrychleji se rozvíjejících informačních kanálů dneška je tzv. Twitter. Jeho pomocí je možné skutečně okamžitě přenášet své pocity a zážitky přímo na internet, Twitter navíc lze ´naladit´ nejen na počítačích, ale i na mobilech, hrách či třeba televizích. Informace o týmu tak bude možné nyní najít i na adrese http://twitter.com/subarurally_cz .

Není asi velkým překvapením, že právě Subaru Czech Rally Team je u nás jedním z prvních propagátorů takovéhoto informování fanoušků – vždyť zejména Vojtěch Štajf je dobře známý svou otevřeností vůči veřejnosti. Pětatřicetiletý pilot vysvětluje, proč je novinkou pro Bohemii právě Twitter: „V jiných sportech než je rally to funguje velmi dobře a koneckonců na Twitteru je už i kolotoč mistrovství světa WRC. Proto jsme se rozhodli vyzkoušet tento fenomén moderní doby také my.

Já i další členové týmu budeme v průběhu Rally Bohemia psát nejčerstvější postřehy z rychlostních zkoušek, servisu a vůbec kolem soutěže. Pochopitelně to vše jen ve volnějších chvilkách, v první řadě budeme závodit. Měli jsme před soutěží hodně napilno, náš vůz díky šternberskému problému dostal nový motor – připomeňme, že ten minulý měl na kontě vlastně jen jednu kompletní soutěž.

Doufejme, že teď už bude všechno v pořádku, auto nás doveze do cíle a i Vašek Pech si příští týden ve Vsetíně lépe užije svou druhou šanci ke svezení s naším Subaru. Teď se ale soustředíme na Rally Bohemia, kde se nám tradičně dařívalo, moc si přeji, aby to vyšlo i s hatchbackem a s novou spolujezdkyní a aby to bylo hezké rozloučení s letošním MMČR. Samozřejmě naším hlavním cílem je dovézt co nejvíc bodů nejen pro národní šampionát, ale i pro Evropský pohár – central, pro který má mladoboleslavská soutěž nejvyšší koeficient 10.“ Startu se nemůže dočkat také Marcela Dolečková, která bude opět zahřívat pravé sedadlo vozu a udílet z něj pokyny svému řidiči: „Na Bohemii se samozřejmě moc těším.

Je mi ale jasné, že to bude opravdu náročné, bude to i hodně o taktice a správném obouvání (pochopitelně auta). Těžká bude například kombinace extrémně dlouhé a krátké zkoušky v jedné sekci, to vše může ještě zkomplikovat podzimní počasí - vždyť předpověď vyhrožuje i sněžením… No a v pátek se to celé podruhé pojede navíc v noci, takže základem úspěchu bude určitě precizní rozpis. A jak říká i Vojta, jeho sestavení bude při našem teprve druhém společném startu opravdu velkou výzvou.“ Jak již bylo řečeno, mnohé postřehy ze zákulisí soutěže i chodu Subaru Czech Rally Teamu bude možné premiérově sledovat také pomocí Twitteru.

I tým ale možnosti této technologie postupně poznává, a tak začneme zejména s textovými informacemi a s fotografiemi, jednou v budoucnu by ale mohly přijít třeba i linky na on-board video. Pokud bude všechno správně fungovat, měl by právě Twitter být informačním kanálem, kde fanoušci najdou dřív než kdokoliv jiný informace z prostředí našeho týmu. Díky spolupráci s libereckým zástupcem značky Subaru budou navíc moci příznivci značky se šesti hvězdami shlédnout v servisní zóně i nejnovější model této značky, zcela nové Legacy.

Během celé rally bude pak posádka Vojtěch Štajf - Marcela Dolečková zájemcům rozdávat své autogramy na podpisové kartě.



Karel Špaček , media team


 
 
Fotogalerie:   Momenty famozní Rally Legend od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose