www.car.cz
 

Autodrom Most otevírá na závěr sezóny 2009 své brány pro veřejnost
     14.10.2009 16:35 - tisková zpráva


Autodrom Most zve veřejnost opět k návštěvě

V tradičním termínu na konci října otevře Autodrom Most opět své pomyslné dveře a zve k návštěvě všechny fanoušky motoristického sportu. Den otevřených dveří se letos bude konat 28. října od 9 do 17 hodin a jako obvykle bude jeho hlavním lákadlem možnost prohlédnout si jeho závodní dráhu za volantem vlastního vozu.

Zájem motoristických fanoušků z předchozích let svědčí o tom, že možnost poznat profil zdejší trati z pohledu jezdce a nikoli jako diváka nadále láká. „Ve sváteční den tedy činíme našim příznivcům tuto nabídku a jako vždy upozorňujeme, že jde opravdu jen o informativní jízdy a rozhodně nedoporučujeme snahu trhat se sériovými auty rychlostní rekordy a pokoušet se závodit,“ řekl sportovní ředitel okruhu Michal Marek. I tentokrát tedy platí přísná pravidla a na okruh se smí pouze s auty, která mají platnou registrační značku a STK, anebo upravená vozidla, ale opatřená bezpečnostním rámem a v odpovídajícím technickém stavu.

„Pro posádky v otevřených vozidlech jako jsou kabriolety či roadstery a v autech s vevařeným bezpečnostním rámem platí povinnost použít při jízdě bezpečnostní helmu a helmu koneckonců doporučujeme i posádkám ostatních vozidel,“ dodal Marek. Z prohlášení, které bude muset podepsat každý zájemce o svezení dál vyplývá, že je zakázáno driftování a pokusy o něj. Dál je také důležité, že v posádce nesmí být osoba mladší osmnácti let. „Výjimku pochopitelně mají držitelé závodní licence FAS AČR platné pro okruhy, rallye a vrchy,“ upřesnil Marek. Logicky je podle něj zapovězena i jízda pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek a v areálu paddocku bude přísně hlídáno dodržování maximální povolené rychlosti 30 km/h.

Stejně tak je zakázáno, aby posádku tvořilo víc osob, než kolik je povoleno v technickém průkazu daného automobilu.
„Každý účastník bude zkrátka povinen dodržovat bezpečnostní pravidla a musí počítat s tím, že při jejich porušení může být z areálu okruhu vykázán. Souhrn bezpečnostních a organizačních pokynů je pochopitelně širší. Jejich text bude účastníkům pochopitelně dán k dispozici při koupi jízdních kupónů. Podpisem prohlášení se pak návštěvník zavazuje všechna pravidla dodržovat a bere na vědomí, že na trať jede na vlastní nebezpečí a odpovědnost. Těm, kteří k nám přijedou na návštěvu a zajímají se o zázemí a tvar okruhu, by to nemělo činit problémy,“ vysvětlil ještě sportovní ředitel.

Vstup a vjezd do areálu okruhu je zdarma. Jízdní kupóny budou jako obvykle ke koupi na sportovním oddělení ve startovní věži a jeden kupón za 100 korun opravňuje držitele k desetiminutové jízdě, což znamená necelá tři kola s odbočením na boxovou komunikaci v konci posledního okruhu. K dispozici bude i prodejní stánek s reklamními předměty Autodromu Most a pořadatelé nezapomněli ani na občerstvení.

„Náš tým všechny srdečně zve k návštěvě a těm, kdo pozvání přijmou, přejeme, aby pro ně byl náš den otevřených dveří zajímavý a užili si ho. Všem společně přeji, aby se obešel bez zbytečných karambolů a jiných incidentů, abychom se podobně mohli scházet i příště,“ řekl na závěr Michal Marek.


(13.10. 2009)
PR


 
 
Fotogalerie:   Michal Pavlík s Morganem Roadster ve Varanu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose