www.car.cz
 

Hned několik adeptů na celkové pódiové umístění v Jeseníkách
     26.9.2009 17:26 - tisková zpráva


Seznam přihlášených plný zvučných jmen – 5. tisková zpráva

Hned několik adeptů na celkové pódiové umístění nabízí pohled do seznamu přihlášených, který byl dnes uzavřen.

S číslem jedna vyrazí na trať letošního ročníku debutant na místních tratích Václav Pech, několikanásobný Mistr České republiky a druhý vicemistr Evropy z roku 2003, který do podzimní soutěže odstartuje nově s vozem Subaru Impreza Sti N14 z dílen Subaru Czech rally teamu Vojty Štajfa.

„Naše jesenická soutěž je poctěna startem špičkového jezdce, který v těchto dnech svádí boj o další titul ve velkém mistrovství,“ uvedl ředitel soutěže Tomáš Kunc.

S číslem dvě pak odstartuje Jaroslav Orsák. Ten jesenické tratě dobře zná ze svých minulých startů, kde se mu tradičně v náročných podmínkách daří. Do Šternberka přijíždí jako lídr průběžného pořadí AutoCont Mistrovství ČR ve sprintrally. K cestě za premiérovým titulem mu bude pomáhat Mitsubishi Lancer IX stáje ARC Slovakia i jeho tradiční spolujezdec Karel Vajík.

Na Orsáka bude však dýchat na záda loňský rallysprintový Mistr České republiky Josef Peták s Peugeotem 207 S2000. Ten se loňského ročníku nezúčastnil, titul si vyjel již v předešlých závodech. Letošní sezóna je však mnohem více vyrovnaná a boj do posledního kilometru je zaručený.

Tím ovšem výčet možných medailistů, které budeme znát již příští sobotu večer, nekončí. Loňský vítěz AZ pneu Rally Jeseníky Roman Odložilík s Peugeotem 207 S2000. Ten do moderního francouzského vozu pravidelně usedá se svým bratrem Pavlem.

Velkým překvapením je pak přihláška z Otrokovic. Přišlo jich odtud více. Pavel Valoušek jun. poslal přihlášku zatím bez vyplnění modelu vozu, avšak skupina S2 ukazuje, že by se mohlo jednat o vůz specifikace WRC, se kterým si tak rozuměl v minulosti, kdy tyto vozy hrály prim. Pavlův tradiční lancer deváté evoluce pak osedlá navrátilec a hvězda rally v 80. letech Pavel Valoušek sen.

 

AZ pneu Rally Jeseníky již o tomto víkendu – 6. tisková zpráva
Před startem III. AZ pneu Rally Jeseníky 2009, která se jede v sobotu s centrem ve Šternberku a okolí Rýmařova, se uskutečnila oficiální tisková konference v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje. Zúčastnili se jí zástupci z řad organizátorů, Olomouckého kraje, města Šternberk a hlavního sponzora. Zástupci médií byli seznámeni s historií Rally Jeseníky, aktuálními novinkami před sobotním startem, ale rovněž s plány do příštích let.

Ředitel rally Mgr. Tomáš Kunc představil letošní koncept soutěže: „Vracíme se k historickým tratím Rally Jeseníky, jak je znávali jezdci v 70. a 80. letech.“ Slova Tomáše Kunce podtrhuje i další host tiskové konference, legenda českého rallysportu, Pavel Valoušek starší: „Jeseníky byly vždy náročnou tratí, zažívali jsme mlhu, déšt, bláto, souboje do noci. Letošní soutěž se pak navrací k těmto kořenům.“

Zajímavostí je pak start této legendy. Jeho syn Pavel odstartuje do letošního ročníku se speciálem Octavia WRC z dílen pana Juračky. „Naše vlastní auto je pak volné, tak tu v sobotu svým startem oslavím narozeniny. Jsem sám zvědavý, kam se dnešní technika posunula a jak nám to půjde,“ dodává Valoušek senior.

Předseda organizačního výboru Vlastimil Malík pak dodal, že mottem letošního ročníku je hlavně bezpečnost. Jak soutěžících, diváků i činovníků. V mnohých věcech pomáhá osvětou mediasport.cz, se kterým prostřednictvím Jirky Volfa, aktivního olomouckého spolujezdce, spolupracujeme od samých příprav letošního ročníku.

Nedílnou součástí je pak podpora našich partnerů. Ze slov Michaely Kolínkové, ředitelky marketingu společnosti AZ pneu, hlavního partnera soutěže, vyplynulo, že jim nejvíce záleží na bezproblémovém průběhu soutěže v otázce bezpečnosti.

Podporou všech akcí AMK Ecce Homo je již tradičně Olomoucký kraj a Město Šternberk. „Olomoucký kraj je hrdý na všechny aktivity šternberského Automotoklubu Ecce Homo, závody na trati Ecce Homo považujeme za stříbro Olomouckého kraje,“ dodává Ing. Luděk Niče, vedoucí odboru Kanceláře hejtmana Olomouckého kraje.

Další informace o rally, včetně všech tiskových informací, jsou k dispozici na oficiální internetové stránce www.rally-jeseniky.cz.


 


 
 
Fotogalerie:   Požár garáže a závodních vozů Vojáčkova týmu, foto hasiči

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose