www.car.cz
 

Kart Arena Racing Team v Bánovcích vyhrával, ale neměl nad kým
     tisková zpráva


Pod Jankovým vrškom zlato a stříbro,
ale poloviční body pro Kart Arena Racing Team
 
MČR, MSR a ČST – Bánovce nad Bebravou: 31. 7.–1. 8. 2004
 
Osmý podnik MČR v závodech automobilů do vrchu se konal jako v loňském roce opět na Slovensku a také se započítával do seriálu o Česko-Slovenskou trofej (dále ČST). Náročná a kluzká trať o délce 3,7 km vedla lesem  na „Jankov vršok“ a bylo nutno překonat převýšení 250 m.
 
Přestože šlo o mezinárodní závod a do skupiny Super Production (dále jen SP) bylo předem přihlášeno 8 jezdců, byla tato skupina nakonec obsazena pouze dvěma vozy Peugeot 306 - jezdců Kart Arena Racing Teamu. Takže bylo jasné, že se opět pojede jen o poloviční mistrovské body. Kart Arena Racing Team se přesto rozhodl absolvovat oba víkendové závody, protože právě tyto „poloviční“ body mohly přiblížit jezdce Tomáše Kusého a celý kart Arena Racing Team k vysněnému mistrovskému titulu ve skupině SP. Vzhledem k tomu, že se jezdec Dan Michl rozhodl absolvovat jiné závody v Chorvatsku, byl na zkoušku angažován mladý talentovaný brněnský jezdec Marek Fried, se kterým by možná mohl tým počítat pro příští sezónu.
 
Takže jednoznačným úkolem bylo absolvování obou dvou závodů, získání polovičních bodů pro jezdce Kusého a hlavně nezničit závodní techniku na náročné a kluzké trati pod Jankovým vrškom.
 
Sobotní slunečné ráno dalo jasně najevo, že se pojede za tropického letního počasí. Obě tréninkové jízdy proběhly v klidu a hlavně marek Fried se potřeboval seznámit s vozem Peugeot 306, v kterém startoval poprvé. V odpoledních jízdách oba jezdci absolvovali závod a s přehledem projeli cílem.
 
Výsledky sobotního závodu MČR a ČST: 1. Kusý Tomáš (součet časů 4:43,423), 2. Marek Fried (5:00,450).
 
Nedělní ráno bylo zamračené s náznakem možné dešťové přeháňky, ale tréninkové jízdy se jely opět na suchu a jezdec Marek Fried se mohl opět bez rizika seznamovat s novou technikou. Nakonec se počasí umoudřilo a do odpoledních dvou závodních jízd již opět naplno propuklo slunečné letní počasí. Obě závodní jízdy proběhly v podstatě podle sobotního scénáře.
 
Výsledky nedělního závodu MČR a ČST: 1. Kusý Tomáš (součet časů 4:37,925), 2. Marek Fried (4:42,969).
 
Jezdec Marek Fried prokázal, že je schopen rychle se adaptovat na novou techniku, protože již nedělní závodní jízdy dokázal zajet lépe než jezdec Kusý v sobotu. Jen více „ostrých“ závodních kilometrů mu brání, aby dokázal ještě zrychlovat. Možná se Marek Fried objeví na startu dalšího mistrovského závodu v Lanškrouně. §
 
Ziskem 2x10 bodů zajistil jezdec Kusý pro sebe a Kart Arena Racing Team dostatečný náskok do posledních závodů v boji o mistrovský titul. V dalším závodě by umístění 2krát na stupních vítězů mohlo zajistit již 4 závody před koncem sezóny zisk titulu v MČR.
 
Tento podnik byl předposledním závodem v seriálu o ČST a poslední závod „Čierny Balog“ v Breznu na Slovensku se koná 28.–29. srpna 2004. Jezdec Kusý přitom obhajuje loňské vítězství v ČST a po tomto závodě vede s 78 body před Danem Michlem (75 bodů) o pouhé 3 body.
 
Další závod MČR se bude konat 21.–22. srpna 2004 v Lanškrouně a Kart Arena Racing Team zve srdečně všechny příznivce závodů do vrchu.
 
Tisková zpráva Kart Arena Racing Teamu, v Brně 5. 8. 2004
 
Průběžné pořadí MČR – skupina SP po 14 závodech:
1. KUSÝ Tomáš, Mgr.
172 bodů
2. MICHL Dan
145 b.
3. RYBNÍČEK Martin
101 b.
4. VOJÁČEK Petr
72 b.
5. BENEDIKT Petr
72 b.
6. JERMAN Martin
72 b.
7. JERMANOVÁ Gábina
45 b.
8. VOJÁČEK Lukáš
26 b.
9. SCHREIBER Pavel
16 b.
10. FRIED Marek
15 b.
11. LOS Jiří
10 b.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose