www.car.cz
 

Staronoví mistři Hladík s Dudou chtějí zazářit i na Epilogu
     15.10.2009 12:38 - Pavel Jelínek


Staronoví mistři Hladík s Dudou chtějí potvrdit titul i uspět v šestihodinovce

Potvrdit již získaný titul mistrů republiky chtějí v posledním závodě sezóny, Epilogu na Masarykově okruhu v Brně, jezdci brněnské stáje TechFuture Vladimír Hladík a Zdeněk Duda.

Seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v divizi 4 ve vytrvalostních závodech třídy do 2000 ccm letos bez nadsázky kralovali. Jejich Renault Clio jen jednou neprojel cílem jako první. Jedenkrát tedy Hladík s Dudou stáli „jen“ na druhém stupínku. Před posledním dějstvím nemohou být již ani teoreticky předstiženi. Nyní již dvojnásobný mistr republiky Hladík ubezpečuje, že na domácí trati chtějí za sezónou udělat důstojnou tečku.

„Připravovali jsme se opravdu pečlivě, možná i více než na sto procent. Od posledního závodu bylo poměrně dost času, takže jsme na autě dodělali všechno, co jsme v průběhu sezóny nestíhali a už nám jen chybí jediný detail. Titul bychom samozřejmě chtěli potvrdit vítězstvím. I když už nás nemůže nikdo předstihnout, ale nebude to pro nás lehký závod. Je přihlášeno hodně posádek a mezi mini i některé úplně nové. Pravděpodobně už chtějí testovat auta na příští sezónu. Může to být hodně „pestrý“ závod,“ říká Hladík.

V Epilogu se jede šestihodinovka a do mistrovství republiky v tříhodinovkách se bude započítávat pořadí po prvních třech hodinách. Hladík sportovně přiznává, že jistota titulu jejich posádce umožňuje víc než jindy přizpůsobit závodní taktiku.

„To jsou dva aspekty tohoto závodu. My ale chce uspět v obou hodnoceních, tedy tříhodinovce i v šestihodinovce. První tříhodinovka bude určitě velice zajímavá, protože několika jezdcům stále jde o druhé a třetí místo. Můžete to být pořádná vřava. Naše pozice nám umožňuje v klidu skloubit oba naše cíle. V první části to nemusíme nějak moc honit. Můžeme jet na jistotou, to je naše výhoda. Samozřejmě taktiku můžeme měnit i podle průběhu závodu, protože je tu trochu jiný způsob střídání jezdců, který to umožňuje,“ netají šéf stáje TechFuture.

Podle něho sehraje roli i počasí. Dá se čekat, že letos nebude tak přívětivé jako loni, že se pojede za deště a možná i v silném větru.
„Bude třeba pečlivě vybrat obutí. Ale závod je opravdu hodně dlouhý a může se stát cokoliv. Navíc jeho konec se pojede za tmy a to některým jezdcům dělá problémy,“ upozorňuje.

Stáj TechFuture má i v posledním závodě na startu i druhý vůz. Posádka Patrik Hes – Robert Hordossy patří k těm, které Hladík zmiňoval v souvislosti s bojem o druhé a třetí pořadí.

„Hordossy může být ještě celkově druhý. Tomu se podřídila celá příprava, která samozřejmě byla velice důkladná. Oni asi pojedou trochu jinak než my. Pro ně je přece jen důležitější první část závodu,“ dodává Hladík.


Epilog odstartuje v sobotu ve 14:00 hodin.

Petr Vlach
Mluvčí stáje TechFuture


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2009 na Paul Ricard- neděle, foto K.Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose